© Adana Haber - 2005

Halk Sağlığı Ekipleri 7/24 Hizmet Veriyor

Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak, "Hedefimiz, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamak. Bu amaçla, bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmayı hedefliyoruz" dedi

Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çatak, Halk Sağlığı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, halk sağlığının, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeseni sağlamayı hedeflediğini belirttti.

Dr. Çatak, Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır" dedi.

2012 yılında kurulan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan 100 bine yakın personeliyle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunduğuna dikkat çeken Adana Halk Sağlığı Müdürü Kadir Çağlar Çatak, şu görüşlere yer verdi:

"Müdürlüğümüz olarak anne ve bebek ölümlerini önlemek için anne sütü ve emzirme eğitimleri ile 550 sağlık personeline Acil Obstetrik bakım eğitimleri yapıldı. 2015 yılı ilk 7 ayında, 29650 yeni doğan bebeğe topuk kanı taraması, 25137 bebeğe işitme taraması yapılmıştır. Ayrıca bebeklere gelişimsel kalça displazisi ve görme taramaları yapılmakta ve erken teşhis edildiğinde tedavisi mümkün olan hastalıklar tespit edilerek daha sağlıklı bireylerin topluma kazandırılması sağlanmaktadır.


Bebek ve çocuklarımıza daha sağlıklı bir gelecek sunmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan aşıların vaktinde düzenli bir şekilde Aile Sağlığı Merkezleri aracılığı ile uygulanması sağlanmakta bulaşıcı hastalık risklerine karşı aşı kampanyaları özverili bir şekilde yürütülmektedir. İlimizde görülen bulaşıcı hastalıklar tespit edilerek yayılmasını ve hastalık salgınlarını önlemek amacıyla çalışmalar kurumlar arası işbirliği içerisinde yürütülmektedir.

Sigarayı bırakmak, sigara kullanımının fiziksel psikolojik ve davranışsal bir bağımlılık olması nedeniyle oldukça zor bir süreçtir. Bu süreçte vatandaşlarımıza bilimselliği kanıtlanmış sigara bırakma tedavisinde kullanılan ilaçların ücretsiz olarak sunulmaktadır. İlimizde bulunan 7 adet Sigara polikliniğinde uzman ekiplerce değerlendirilen vatandaşlarımıza ilaçlar reçete edilmekte ve ücretsiz sunulmaktadır.


Bu merkezler KETEM, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Adana Devlet Hastanesi, Ceyhan Devlet Hastanesi, Başkent Üniversitesi Hastanesinde bulunmaktadır. Vatandaşlarımız 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını arayarak da poliklinik bilgilerine ulaşabilirler.
"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER