ayyuce
Adana
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4

Başkan Soyer’den birlik ve beraberlik mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Soyer’den birlik ve beraberlik mesajı
Abone ol
DİSK Genel - İş İzmir şubelerinin yenilenen hizmet binası açıldı

DİSK Genel - İş İzmir şubelerinin yenilenen hizmet binası açıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİSK Genel-İş’in İzmir’deki hizmet binasının açılış törenine katıldı. Başkan Soyer, ”Türkiye ve dünya çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Bu sıkıntılı günleri atlatmanın tek çözümü, omuz omuza, hep birlikte mücadele etmek” dedi.



Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) İzmir şubelerinin yenilenen hizmet binası törenle açıldı. Kahramanlar’daki 5 katlı hizmet binasının açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri Kani Beko ve Atilla Sertel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel - İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda DİSK üyesi katıldı.



”Esas ihtiyacımız eğitim”
Genel - İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Abdullah Baştürk ve arkadaşlarının 60 yıl önce sendikayı kurduğunu hatırlatarak, ” Bu bina bir ihtiyaç. Binalar ihtiyaçtır, ihtiyaçları yapacağız ancak esas ihtiyacımız eğitimdir. Bilinçli olmaktır, sınıf bilincine sahip olmaktır. Ve mücadeleyi daha da büyütmektir” dedi.



”Türkiye’nin umudu olacak bir mücadeleyi büyütüyoruz”
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da bu binaların taştan, duvardan ibaret olmadığını, binaların harcında emeği olan herkesle birlikte mücadele edeceklerini söyledi. Çerkezoğlu, ”Bu binalarda toplantılarımızı, eğitimlerimizi yapıyoruz. Kararlarımızı alıyoruz, hedeflerimizi belirliyoruz. Bize yaşatılmaya çalışılan bu düzeni, insanca yaşayacağımız ve çalışacağımız bir düzene çevirmek için mücadele hedeflerimizi buralarda belirliyoruz. Ve ondan sonra da bu binalardan çıkıp iş yerlerine, alanlara, meydanlara akıyoruz. Bütün Türkiye işçi sınıfının Türkiye’nin umudu olacak bir mücadeleyi büyütüyoruz” diye konuştu.



Omuz omuza mücadele edeceğiz
Daha sonra DİSKin yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyen Tunç Soyer, şunları söyledi: ”Çok heyecan verici bir anı yaşıyoruz. Bu krizde, bu yoksullukta, bu salgında, bütün bu sıkıntıların arasında DİSK Genel-İş Sendikası böyle bir binayı açma yürekliliğini göstermiş. Bunun emeğini vermiş. Tebrik ediyorum. Bütün bu sıkıntılara rağmen bunu başarmış olmanız son derece kıymetli. Türkiye, dünya çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Bu sıkıntılı günleri atlatmanın tek çözümü ‘Kurtuluş yok tek başına. Ya hep beraber ya hiçbirimiz’ sözünde saklı. Omuz omuza, hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz.”
Konuşmaların ardından birlikte kurdele kesildi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

GAMI World, Galatasaray’la 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladıÖnceki Haber

GAMI World, Galatasaray’la 3 yıllık spon...

E-ticaret’in Yeni Dünyası Metaverse’e KurulacakSonraki Haber

E-ticaret’in Yeni Dünyası Metaverse’e Ku...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar