ayyuce
Adana
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6

CHP’li Ağbaba’nın iftirasını partilisi çürüttü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Ağbaba’nın iftirasını partilisi çürüttü
Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın Karataş Belediyesine yönelik iddiasının doğru bilgiye dayanmadığı öne sürüldü.

'Adana Masası.Com'da yer alan habere göre, Ağbaba'nın iddialarına dayanak oluşturulan sözde bilgi bizzat partili meclis üyesi Yılmaz Öztürk'ün ifadesi ile yalanlandı.

Haberde şöyle denildi:
"Birçok partili belediyenin adının karıştığı 'Gri Pasaport' olayında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın suçlamalarında delil olarak gösterdiği ifade tutanağında, Karataş Belediyesinin CHP'li meclis üyesi Yılmaz Öztürk’ün adının yazdığı belgelendi. Söz konusu tutanakta Karataş meclis üyesinin adı sansürlenmişken, aynı sayılı ifade tutanağında Yılmaz Öztürk imzası olduğu görüldü. 

CHP’li Yılmaz Öztürk ifadesinde : "Bahsi geçen karar, 5393 sayılı Belediye kanununa uygun olarak alınmıştır. Yurt dışına giden ve dönmeyen şahısların sorumlulukları kendilerine aittir. Bu meclis kararı alınırken Belediyemizce hiçbir ödeme yapılmayacağı, tüm masrafların davet eden kuruluş tarafından karşılanacağı belirtildiği için, turistik bir ilçe olan Karataş’ın ücretsiz olarak tanıtımına katkıda bulunacağından dolayı bu kararı aldık. Kimsenin yasal olmayan bir yolla yurt dışına gitmesine izin vermek amacıyla bu karar alınmamıştır" dedi.

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz'da bu gelişmeler üzerine bir açıklama yaptı.
Başkan Topuz'un yazılı açıklaması:
"CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba’nın sosyal medya hesabından paylaştığı ve bazı basın yayın organlarının haberleştirdiği olay asılsız ve ispatsız bir suçlamadır.
2019 yılında belediyemize gelen bir organizasyon firması bize herhangi bir ücret ödenmeden yurt dışında tanıtımlar yaptıklarını, tanıtım masraflarının Avrupa fonlarından sağlandığını ve bu organizasyona belediyemizden 5 kişinin de katılabileceğini belirtmişlerdir. Bunun üzerine belediyemizde yaptığımız değerlendirmede Karataş Belediyemiz tarafından 2015 ve 2017 yıllarında benzer bir uygulama ile 2 defa yurt dışına heyet gönderildiği görülmüştür.  Belediyemiz bu yurt dışı organizasyonunun sahibi değil misafir olarak davetlisi olmuştur. Yurt dışına belediyemizden katılan herkes yurda dönüş yapmıştır. Eğer yurda dönmeyen olduysa bu belediyemizin değil dönmeyen şahısların sorumluluğudur. Ayrıca paylaşımlarda gösterilen belgeden de anlaşılacağı üzere belediyemizle ilgili herhangi bir suçlama söz konusu olmayıp, belediyemizin görüşüne başvurulmuştur. Mülkiye müfettişleri tarafından yapılan bu araştırma, sadece bizim belediyede yapılan bir araştırma değil, yurt dışına heyet gönderen tüm belediyeleri kapsayan bir araştırmadır. Organizasyon sırasında, öncesinde ve sonrasında belediyemiz bütçesinden hiç ödeme yapılmamıştır. 2019 yılındaki belediyemiz sosyal medya paylaşımları incelendiğinde yurt dışı tanıtım faaliyetinin fotoğrafları da görülecektir. Belediyemiz hakkında gerçek dışı paylaşım ve haber yapanlarla ilgili dava açma hakkımız saklıdır."


Mutluluğa Kozan Barajı’nda “evet” dedilerÖnceki Haber

Mutluluğa Kozan Barajı’nda “evet” dedile...

Prof. Dr. Halaçoğlu; “Türklerin fırınlarda yakıldığına şahit olanlarla bizzat konuştum”Sonraki Haber

Prof. Dr. Halaçoğlu; “Türklerin fırınlar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar