ayyuce
Adana
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

Kadir Aydar içerde ’Hormonlu Müteahhitler’ dışarda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadir Aydar içerde ’Hormonlu Müteahhitler’ dışarda
Abone ol

Gazeteciler Azmi Ertan ve Ersin Sucu, canlı yayında Ceyhan gündemini değerlendirdi.

Ersin Sucu'nun moderatörlüğünde sosyal medyada gerçekleşen canlı anlatımda ağırlıklı olarak Ceyhan Belediyesinin halen cezaevinde tutuklu olan eski başkanı Kadir Aydar'ın olaydaki rolüne ilişkin iddialar üzerine konuşuldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Ersin Sucu, Adana'nın Ceyhan Belediyesi'nde rüşvet aldıkları öne sürülen aralarında görevden alınan Kadir Aydar ile aralarında Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, Belediye imar Müdür Vekili Gül Derya Demir ve eski Ceyhan Kent Konseyi Başkanı Selahattin Güler'in de olduğu 23 kişinin yakın zamanda yargı önüne çıkacaklarını belirtti.

Tam Adana Gazetesi sahibi Sucu, ve Adana Haber Net editörü Ertan, dosya içeriğine girmeden yorum yapma durumunda olduklarını, suç varsa cezasının olmasının da tabii olduğunu kaydettiler.
Halen Cezaevinde tutuklu bulunan Kadir Aydar'ın son derece başarılı bir belediye başkanlığı profili çizdiğini ifade eden Sucu, Aydar'ın ezber bozan bir şekilde halkın arasında koruma olmadan gezdiğini, makam aracı yerine toplu ulaşım araçlarını kullandığını, Aydar'ın görev süresi içinde Ceyhanlıların bugüne kadar olmadığı şekilde hizmet gördüğünü, bununla birlikte yerine gelen Hülya Erdem'in Aydar'dan kalan siyasi mirası tükettiğini, beklentileri boşa çıkardığını, çalışmadığını söyledi.

Sosyal Medya'da canlı olarak yayınlanan 'Ceyhan Gündemi' programında konuk konuşmacı olarak yer alan Azmi Ertan, Aydar'ın siyasi gerekçelerle önünün kesilmeye çalışılmış olabileceği noktasında öngörülerde bulundu. Azmi Ertan, program moderatörü Ersin Sucu'nun aksine, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem'in mevcut imkanlar nisbetinde ilçe halkına özveri ile hizmet ettiğini, Erdem'in başarısının Ceyhan halkına yansıyacağını bu yönüyle kendisine fırsat verilmesi gerektiğine işaret etti.

Ertan sözlerine şöyle devam etti. "Biz kendimizi icra makamı yerine koyamayız. Bu anlamda Kadir Aydar suçludur demenin yeri ve zamanının bulunmadığını düşünüyorum. Bu konudaki nihai kararı yargı verecektir. Ben burada sadece şunu ifade edebilirim; iddia edildiği gibi ortada bir rüşvet hikayesi var ise, bunun elbette ki tek taraflı olması düşünülemez. Rüşvet iki ayaklıdır. Bence, önceki belediye döneminde fütursuzca yapılan hormonlu yapıların müteahhitlerini bu işin dışında tutmanın son derece haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ortada bir suç varsa elbette ki işini katakulle hesapları ile yapan kişilerinde suça azmettirici olduğunu ve dosya içeriğine eklenmeleri gerektiğini ifade etmek istiyorum"

Ersin Sucu'da bu görüşe iştirak ettiğini, rüşvet iddiası ile yargılanma aşamasında olan Kadir Aydar'ın içerde tek başına olmaması gerektiğini söylerken, her devirde yasa dışı işlerini yürüten, rüşvet konusunda kitap yazacak kadar ustalaşmış BAZI müteahhitlerin de dosya kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Ersin Sucu, "Rüşvet alan varsa verenler neden dışarda" ifadesiyle sözlerini noktaladı.


Seyir halindeki resmî araç alev aldıÖnceki Haber

Seyir halindeki resmî araç alev aldı

Kovalamaca sonucu yakalanan otomobildeki maske kutusundan uyuşturucu çıktıSonraki Haber

Kovalamaca sonucu yakalanan otomobildeki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar