ayyuce
Adana
DOLAR32.5614
EURO35.0168
ALTIN2330.7

"Mahalleme çocuk parkı yapanın heykelini dikerim"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Mahalleme çocuk parkı yapanın heykelini dikerim"
Abone ol

Tepebağ, Adana'nın en eski yaşam merkezlerindendir. Mahalle, batıda Seyhan Nehri'ne bakan bir tepe üzerinde, Taşköprü'den birkaç adım ötede yer almaktadır ve şehrin geleneksel konut mimarisini yansıtmaktadır. Mahallenin nüfusu 2021 kayıtlarına göre 3000 civarındadır. (Vikipedia)

Tepebağ Mahallesi Mehmet Demir, 15 yıldan beri vatandaş ve bürokrasi arasındaki köprü görevini başarıyla sürdürüyor. Mahalleli, her soruna çare bulmaya gayret eden Mehmet Demir'den son derece memnun. Büyükşehir ve Seyhan İlçe Belediyesi ile uyumlu bir çalışma ortamı yarattıklarını söyleyen Muhtar Demir, Tepebağ Mahallesinin depremle sarsılan alt ve üst yapı sorunları ile uğraşırken zor durumda kaldıklarını söylüyor.

Mahallede bir çocuk parkının olmayışını üzüntüyle karşıladıklarını kaydeden Demir, bununla ilgili sayısız girişimde bulunduklarını, gerek Büyükşehir ve gerekse Seyhan İlçe Belediyesinden olumlu bir adım beklediklerini ifade ediyor.

Mehmet Demir, bu konuya esprili bir dille açıklık getiriyor: "Mahalleye çok değil sadece bir tane çocuk parkı yapanın heykelini dikeceğim."

Hırsızlık vakalarının önlenemez boyutta olduğunu, vatandaşların bu konudaki şikayetlerini en üst düzeyde dile getirdiklerini söyleyen Muhtar Demir, şu ifadelere yer veriyor:
"Mahalleli artan hırsızlık vakalarından muzdarip. Neredeyse her gün bir yerde hırsızlık vakası var. Israrla başvuru yaptığımız ilgili birimlerden Dörtyolağzı civarına mobese takılacağına ilişkin söz de aldık, ama hala bu sözün yerine getirilmesini bekliyoruz."

Depremde yıkılan evlerin görsel olduğu kadar, ulaşımda da büyük sıkıntıya yol açtığını sözlerine ekleyen Demir, 27008 sokaktaki yıkıntı halindeki binanın yarattığı tehlike nedeni ile yolun yaya ve araç trafiğine kapatıldığını, bunun da başta çevre esnafını mağdur ettiğini belirtti. Tepebağ Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir," ilgili belediyelerin bu konuya acilen çare bulması gerekiyor" dedi.
Mehmet Demir, "Mahallede bulunan tarihi değerdeki 3 konağı restore ederek hizmete açan Adana Valiliği ile bu konuda desteklerini esirgemeyen belediye başkanlarımıza sonsuz şükranlarımızı arzediyoruz" diye konuştu.

Mehmet Demir, yakan ve sivrisinek istilasından perişan olduklarını, mahalle halkının ısrarlı şikayetlerini taşıdıkları belediyelerden acil çözüm beklediklerini kaydetti. 

"Tepebağ Mahalle halkının talepleri:
 1-Salgın tehlikesi belirmeden ilaçlamaya kesintisiz başlanmalı.
2- "
Bu devirde çocuk parkı olmayan mahalle kaldı mı" diye sorarsanız. "Evet var" diye haykırır, mahallemizi gösteririz. Acilen çocuk parkı istiyoruz.
3- Deprem kalıntılarının ortadan kaldırılarak ulaşıma kapanan yolların acilen açılması gerekiyor. Yıkık dökük, harabe halindeki yapılarda, fuhuş ve uyuşturucu dahil her türlü rezillik yaşanıyor. Bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekiyor."


Vincenzo Montella: ” Takımın performansından dolayı çok mutluyum”Önceki Haber

Vincenzo Montella: ” Takımın performansı...

Zabıtanın tokat atıp yere serdiği yaşlı seyyar satıcı konuştuSonraki Haber

Zabıtanın tokat atıp yere serdiği yaşlı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar