ayyuce
Adana
DOLAR32.3804
EURO35.0318
ALTIN2325.8

Oto Cam fabrikasında ’Namaz Yasağı iddiası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oto Cam fabrikasında ’Namaz Yasağı iddiası
Abone ol

Adana'da Sarıçam Organize Sanayi’deki bir işletmede 'Namaz Krizi' yaşanıyor. 

İddiaya göre, olay İnterglass Oto Cam İşletmesinde gerçekleşti. Burada, Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak görev yapan Yusuf Cihan Yel’in, ibadetini ifa etmesine yönetim kararı ile izin verilmediği öne sürüldü.

Şirket Genel Müdürü Harun Hakan Erdemir tarafından mobbing'e tabi tutulduğu öne sürülen Yusuf Cihan Yel'in namaz kılmaya devam etmesi üzerine fabrika işçilerinin istihdam edildiği 'cam fırına adeta sürgün edildiği kaydedildi.
Genel Müdür H.Hakan Erdemir'in, alaycı tavırlarla Müslümanların ibadet biçimi ile dalga geçtiğine ilişkin iddialar ise tepkiyle karşılandı.

Namaz kıldığı gerekçesiyle istifaya zorlanan Yusuf Cihan Yel, ise şunları söyledi: "9 aydan beri bu firmada çalışıyorum. Namaz kılıyor olmam yöneticileri rahatsız etmiş olmalı ki, önceleri ortalama bir üslup kullanan genel müdürümüz, daha sonra bunu tehdit diline dönüştürerek, ibadete izin vermediğini, fabrika sınırları içinde namaz kıldırmayacağını bildirdi. Oysaki orada sadece öğle ve ikindi namazını kılıyordum. Namaza ayırdığım vakit, personelin sigara içme süresinden kısaydı. İşimi de aksatmıyordum. Müslüman bir ülkede yaşıyor olmamıza rağmen, ibadetime engel olmaya çalışan, maneviyatı körelmiş bu insanları önce Allah'a, sonra da yetkililere havale ediyorum"

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi web sitesinde fetva niteliğinde şu ifadelere yer veriliyor: "Din ve vicdan özgürlüğünün kapsamında ibadet hakkı da yer almaktadır. İnanç özgürlüğünün devamı olarak, bir dine inanan kimse, o dinin gereklerini yerine getirebilme hakkına da sahiptir. Çalışanlara farz namazlar için izin verilmemesi kesinlikle yanlıştır." 

Olayla ilgili olarak, başta Adana Valisi Süleyman Elban olmak üzere, kamu ve özel sendikal kuruluşlarının temsilcilerinin müdahil olması isteniyor.


Yamaç paraşütleri gökyüzünü renklendirdiÖnceki Haber

Yamaç paraşütleri gökyüzünü renklendirdi

Burç yorumlarına bakmadan güne başlamayınSonraki Haber

Burç yorumlarına bakmadan güne başlamayı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar