ayyuce
Adana
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9

SAĞLIK BAKANLIĞI İL İL PERSONEL ALIMI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
SAĞLIK BAKANLIĞI İL İL PERSONEL ALIMI
Abone ol
Sağlık Bakanlığı 42.500 Personel Alımı Başlıyor.

Sağlık Bakanlığı 85 bin kamu personeli alımı 2. Dönem başvuruları için çok önemli bir açıklama geldi.

Sağlık Bakanlığı 42.500 yeni sağlık personel, 4/B sözleşmeli personel alımı ve işçi alımları için 2. Dönem başvuruları alınacak. TBMM’de önemli bir açıklamaya yer verildi. Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan tarafından yapılan açıklamada 82 bin 500 kadro için 2. aşama başvurularında hazırlıkların başladığı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı 42.500 personel alımı

Vekil Taşdoğan açıklamasında Sağlık Bakanlığı tarafından 85 bin personel alımının ilk etabı olan 42 bin 500 personel alımına ilişkin KPSS 2022 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirmeler tamamlandığına yer verildi. Şimdi ise Sağlık Bakanlığı tarafından ayrıca açıkladığı gibi, kalan 42.500 personelin alımı için hazırlık yapılmaktadır ifadelerine yer verildi.

Bazı kadrolar için kontenjanların artırılması talep edildi

Öte yandan bazı branşlar için de kontenjanların artırılması talebine yer verildi. Bu kapsamda yapılan açıklamada her yıl yeni mezun olarak sayıları artan diyetisyenlerin önemi obezite, diyabet, kalp ve tansiyon hastalıklarının arttığı günümüzde daha fazla anlaşılmaktadır denidi. Bu sebeple de hazırlık aşamasında olan alımlarda diyetisyenlere ayrılan kontenjanın artırılması da önemlidir. Buna ek olarak, engelli sağlık personeli alımlarının müjdesinin de personeller tarafından Sağlık Bakanlığın yakın zamanda beklendiği ifade edildi.

TBMM 1 Şubat 2023 tarihli resmi açıklama:

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 31 bin 183 sağlık personeli alımı ile 4/B sözleşmeli personel alımı yapılacak. Ayrıca 11 bin 317 sağlık işçi alımı için de başvurular alınacak. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ÖSYM ile İŞKUR üzerinden alacak. 

İŞ İLANLARI KARİYER


KARATAŞ DENİZYOLU PROJESİNDE GERİ SAYIM BAŞLADIÖnceki Haber

KARATAŞ DENİZYOLU PROJESİNDE GERİ SAYIM...

ÇUKUROVA 3.TEKSTİL VE HAZIR GİYİM FUARI'NDA DÜŞ KIRIKLIĞISonraki Haber

ÇUKUROVA 3.TEKSTİL VE HAZIR GİYİM FUARI'...

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar