ayyuce
Adana
DOLAR32.3786
EURO35.0153
ALTIN2324.8

Yağ Hücreleriniz ile Gençleşebilirsiniz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Yağ Hücreleriniz ile Gençleşebilirsiniz!
Abone ol
Yağ Hücreleriniz ile Gençleşebilirsiniz!

Günümüz dünyasında tıbbi tedavi seçenekleri hızlı bir gelişim göstermektedir. Bu süreçte ameliyatlı ve ameliyatsız estetik uygulamaların sayısı da artmaktadır. Her geçen gün daha fazla popülerleşen ve dış görünüşe dair kaygıların ortadan kaldırılması amacıyla kullanılan estetik uygulamalar, kişinin “iyi oluşunu” desteklemektedir. Yağ enjeksiyonu, son dönemlerin en rağbet gören estetik uygulamaları arasında yer almaktadır. Kişinin kendi vücudundan alınan yağ hücreleri, enjeksiyon yöntemi ile farkı bölgelere tekrar uygulanmakta ve daha genç bir cilde sahip olmak isteyenlerin yüzlerini güldürmektedir.

Yağ hücreleriniz ile gençleşmek ister miydiniz? Yaşlanmanın etkilerini azaltarak daha genç ve sıkı bir cilt görünümüne kavuşmanızı sağlayan yağ enjeksiyonu hakkında merak edilenleri online randevu platformuMedyland güvencesi ile sizinle paylaşıyoruz.

Online randevu platformu Medyland, sağlık hizmetlerine ulaşmak isteyenlerin zaman ve enerjiden tasarruf etmesi sağlamaktadır. Medyland adresini keşfederekyağ enjeksiyonu İstanbul ya daortodontik tedavi İstanbul gibi lokasyonunuzun dahil olduğu aramalar gerçekleştirebilir, size en yakın ve en uygun doktoru kolaylıkla bulabilirsiniz. En çok tercih edilen doktorları listeleyebilmenizi ve doğru bilgilere ulaşabilmenizi sağlayan Medyland ile zaman kaybetmeden randevu alabilirsiniz. Üstelik Medyland ile randevu almak ücretsiz!

Yağ Enjeksiyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Yağ enjeksiyonu, vücudun bir bölgesinden alınan yağ hücrelerinin ince uçlu iğneler yardımıyla farklı bir bölgeye enjekte edilmesidir. Vücudun karın bölgesi yağ hücreleri açısından zengin olduğu için genellikle bu bölgeden alım yapılmaktadır. Enjeksiyon yoluyla vücudun farklı bir bölgesine enjekte edilen yağ hücreleri, yeni yerlerinde yaşamaya devam ederek işlevlerini sürdürmektedir. Yağ hücrelerinin bu özelliği, onların adeta bir dolgu malzemesi olarak kullanılabilmesine olanak sağlamaktadır. Son dönemlerin popüler uygulamalarından olan yağ enjeksiyonu sayesinde estetik açıdan kusurlu alanların göze daha hoş gelmesi sağlanmaktadır.

Yağ enjeksiyonu işlemi vücut sağlığı açısından son derece zararsızdır. İşlemin başarı oranı ise enjekte edilen yağ hücrelerinin yeni yerlerinde yaşamlarını sürdürme kapasitelerine bağlıdır. Yeni bölgelerine enjekte edilen yağ hücreleri sağlıklı bir şekilde işlevlerini sürdürür ise işlem başarıyla sonuçlanmaktadır. Ancak yağ hücreleri yeni yerlerinde yaşayamaz ise ölü yağlar erir. Bu tür durumlarda işlemin tekrarlanması gerekir.

Yağ enjeksiyonu farklı teknikler kullanılarak gerçekleştirilebilirken genellikle şu adımlar izlenmektedir:

·        Yağ hücrelerinin vücuttan alınabilmesi için uygun bölgenin belirlenmesi gerekir. Uzman doktorun gerçekleştireceği tetkikler sayesinde yağ hücreleri açısından zengin bölge belirlenir.

·        Uygun bölge belirlendikten sonra liposuction yöntemi kullanarak yağ hücreleri vücut dışına alınır.

·        Farklı bir enjektöre alınan hücreler, yeni bölgelerine enjekte edilir.

·        Yağ enjeksiyonu uzman doktorlar tarafından gerçekleştirildiğinde son derece kolay ve konforlu bir uygulamadır. İşlem sırasında cerrahi müdahale yapılmamaktadır. Enjeksiyon esnasında ağrı ya da acı hissi duyulmaması için lokal anestezi tercih edilmektedir.

·        Hasta, işlemin ardından bir süre dinlendikten sonra rutin hayatına devam edebilmektedir. Hastanede yatması gerekmemektedir.

Yağ Enjeksiyonunda Başarı Oranı Yüksek Midir?

Tıbbi tedavi yöntemlerinin gelişmesi, yağ enjeksiyonu işleminin de başarı oranını artırmaktadır. Kullanılan teknik ve aletler başarı oranını etkileyebilirken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır.

·        Vücuttan alınan yağ hücrelerinin korunması son derece önemlidir. Kullanılan aletlerin yağ hücrelerine minimum düzeyde zarar vermesi gerekir. Yağ hücrelerinin hasar gördüğü durumlarda enjeksiyon işleminin başarı oranı düşecektir.

·        Vücuttan alınan yağ hücreleri hava ile temas etmemelidir.

Yağ Enjeksiyonu Hangi Bölgeler İçin Kullanılır?

Yağ enjeksiyonu, vücudun çeşitli bölgelerine kullanılırken doğal bir dolgu malzemesi olarak da nitelendirilebilmektedir. Genellikle yüz bölgesine uygulanan yağ enjeksiyonu ile çizgi, kırışıklık ve çukur oluşumu gibi yaşlanma etkilerini ortadan kaldırmak mümkündür.

Yağ enjeksiyonu ağız ve burun kenarlarında oluşan derin kırışıklıkların giderilmesi, çene hatlarının istenen şekle ulaştırılması, elmacık kemiklerinin görünürlüğünün artırılması ve dudakların kalınlaştırılması gibi farklı uygulamalar için tercih edilmektedir. Ayrıca çeşitli fiziksel travmalar ya da sivilceden kaynaklanan deformiteler de yağ enjeksiyonu ile ortadan kaldırılabilmektedir.

Yağ enjeksiyonu, botoks gibi konforlu bir estetik uygulama olduğu için son derece sık tercih edilmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Ne Kadar Sürer?

Yağ enjeksiyonu seansının süresini etkileyen faktörler bulunmaktadır. Eğer yağ hücreleri vücuttan alınmış ise enjekte edilmesi ortalama 20 dakika sürmektedir. Ancak yağ hücrelerinin vücuttan alınması süreci dahil edildiğinde bu süre 60 dakikaya kadar uzayabilmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Ağrıtır mı?

Yağ enjeksiyonu esnasında herhangi bir cerrahi müdahale yapılmamaktadır. Yağ hücrelerinin cilt altına enjekte edilmesi için ince uçlu iğneler kullanılmaktadır. Tüm bunlara rağmen hastanın acı ya da ağrı hissetmemesi için ilgili bölgeye lokal anestezi uygulanmaktadır. Bu sayede hasta açısından son derece rahat ve konforlu bir süreç gerçekleştirilmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Sonrası Rutin Hayata Ne Zaman Dönülür?

Yağ enjeksiyonunu yapıldığı bölgede hafif düzeyde şişlik ve kızarıklık komplikasyonları görülebilmektedir. Bu etkiler, yaklaşık 1-2 sürerken hiçbir müdahale yapılmasına gerek kalmadan kendiliğinden geçmektedir. İşlem tamamlandıktan sonra lokal anestezinin etkisini yitirmesi beklenir. Anestezi etkisini kaybettikten sonra hasta aynı gün içerisinde evine gidebilir. Şişlikler şiddetli değilse ya da bu komplikasyonlar kişi için önem arz etmiyorsa ertesi gün işine dönmesinde bir sakınca yoktur.


Diş hekimi Akyürek, İyi Parti’den milletvekili aday adayı olduÖnceki Haber

Diş hekimi Akyürek, İyi Parti’den millet...

Portakal Çiçeği FestivaliSonraki Haber

Portakal Çiçeği Festivali

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar