NET TAMİR
türk haberler
Adana
DOLAR32.5926
EURO34.8338
ALTIN2490.9

Yunanistan Turistik Vizesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Yunanistan Turistik Vizesi
Abone ol
Yunanistan Turistik Vizesi

Yunanistan sınırları içinde 90 günden az tatil, gezi ve gidiş-dönüş gibi turizm amaçlı seyahat eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan turist vizesi başvurusu yapması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin özel pasaportları, diplomatik pasaportları ve hizmet pasaportları Yunanistan'a seyahat için kullanılabilir. 180 gün içinde 90 günü aşmayan turistik gezi yapan vatandaşlar Yunan turist vizesine ihtiyaç duymazlar. Geçerli Schengen vizesine sahip vatandaşlar da muaftır. Yunanistan'a seyahat için Yunanistan turist vizesi başvuru prosedüründen, schengen vizesi, seyahat edeceğiniz Schengen ülkesinin sınırları içinde 90 güne kadar kalmanızı sağlar. İlk kez Schengen vizesi için başvuran vatandaşlara (istisnai durumlar hariç) kısa süreli vize verilecektir. 1 hafta. Sonraki seyahatler için vize geçerlilik süresi kademeli olarak 90 güne uzatılacaktır. Yunanistan'a ne sıklıkta seyahat ettiğiniz ve vizenizi nasıl kullandığınız, vizenizin ne kadar süreyle geçerli olduğunu doğrudan etkiler.

Yunanistan Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Yunanistan turist vizesi başvurusunda kullanılması gereken pasaportun yolculuk bitiş tarihinden itibaren 3 ay geçerliliği olmalıdır. Pasaportunuzun vize basımı için iki boş sayfası olmalı ve son 10 yıl içinde düzenlenmiş olmalıdır. Schengen vize yönetmeliğine göre Yunanistan vize başvuru aşamasında kullanılan biyometrik fotoğrafın boyutu 3,5 x 4,5 cm olmalıdır. Eski vesikalık fotoğraf kullanılarak yapılan vize başvuruları kabul edilmeyecektir. Biyometrik fotoğrafın beyaz bir arka planı ve net bir şekilde görülebilen bir yüzü olmalıdır. Gözlük kullananların biyometrik kayıtları için gözlük camları parlamamalıdır. Dijital olarak işlenmiş fotoğraflar vize başvurularında kullanılamaz. Biyometrik fotoğraflar taranamaz veya kopyalanamaz.

Pasaportunuzdaki kimlik bilgileri ile kimlik kartınızdaki bilgiler eşleşmelidir. Evlilik veya boşanma sebebiyle soy isim değişikliği durumunda, pasaport ve kimlik bilgileri uyuşmuyorsa, pasaportun kimlik bilgilerine göre güncellenmesi gerekir. Schengen vizesi geçerliyken evlilik veya boşanma nedeniyle soyadını değiştiren vatandaşların ilgili Yunan konsolosluğu aracılığıyla belgelerini güncellemeleri, tekrar vize başvurusunda bulunmaları ve bilgileri doğrulamaları gerekecektir. Yunanistan turist vizesi başvurusu, başvuru sahibinin seyahat bilgilerini, seyahat amacını ve seyahat sponsoru bilgilerini içerecek şekilde hazırlanmalıdır. Vize başvuru formu Türkçe veya İngilizce olarak yazılmalı ve başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.

Yunanistan'a turist vizesi başvurusu yaparken ibraz etmeniz gereken banka hesap özetinizdeki bakiye, Yunanistan'da ve Schengen sınırında geçirilen gün sayısı ile doğru orantılı olmalıdır. Banka hesap özetlerini gösteren belgelerde imza, banka imza sirküleri ve kaşe bulunmalıdır. Yunanistan turistik vize başvuru aşamasında ulaşım ve konaklama rezervasyonlarının yapılması gerekmektedir. Seyahatiniz sırasında satın aldığınız otel ve uçak rezervasyonlarını gösteren belgelerin birer nüshasını size sağlayabiliriz. Yunanistan seyahat tarihleriyle eşleşmeyen rezervasyon bilgileri, vize ön başvurunuzun reddedilmesine sebep olabilir. Yunanistan Schengen turist vizesi başvuru aşamasında otel veya uçak rezervasyonu satın alma zorunluluğu yoktur. Konsolosluk vize doğrulama aşamasında sorun yaşamamak için rezervasyonun geçerli olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Rezervasyonunuzu iptal etmeniz durumunda seyahat programınızla ilgili belgeler güvenilmez ve delil niteliğinde olmayacak ve vize başvurunuz Yunanistan Konsolosluğu tarafından reddedilebilir.

Yunanistan Schengen vizesiyle sık seyahat edilmesi nedeniyle vize süresi kademeli olarak artacaktır. Yunanistan Konsolosluğu'nun vize bölümü, vize onayı ve vize süresinin sona ermesi için tek yetkili mercidir. Uzun süreli turist vizesi başvurusu yapılırken başvurunun açıklayıcı ve ikna edici bir şekilde konsolosluğa sunulması gerekmektedir. İşyeri sahibi olarak vize başvurusu yapıyorsanız, çalışan, memur veya emekli iseniz, uzun süreli vize başvurunuzu şirket antetli kağıdına veya boş A kağıdına gönderme hakkınız vardır. Bir Schengen ülkesinde geçerli olan uzun vadeli uluslararası seyahat sağlık sigortası, vize geçerlilik süresinin belirlenmesinde avantajlıdır.


The big trap set for the presidentÖnceki Haber

The big trap set for the president

Arda Güler'e ziyaretime gel dedi: Aldığı cevap şok ettiSonraki Haber

Arda Güler'e ziyaretime gel dedi: Aldığı...

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar