© Adana Haber - 2005

Çağ Üniversitesinden Örnek Yaklaşım

Yeşilevler İlkokulu bünyesinde oluşturulan 'Destek Eğitim Odası’nda özel bir eğitim alan zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler için yeni yıl eğlencesi düzenlendi. Minikler, Çağ Üniversitesi öğrencileri ile birlikte keyifli anlar yaşadı.

Çağ Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Yeşilevler İlkokulunda düzenlenen yılbaşı eğlencesinde kaynaştırma öğrencileri, üniversiteliler ve akademisyenler ile buluştu.

Kendilerine çeşitli hediyeler sunan üniversite öğrencilerinin bu jestine karşılık zihinsel ve bedensel engelli çocuklar da onlara çiçek ve yeni yıl kartı verdi. Oldukça sıcak bir atmosferde gerçekleştirilen etkinlikte objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı.

“EĞİTİM DESTEK ODASI İLE FARKINDALIK YARATTIK”

Etkinlikte Çağ Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Murat Gülmez, Yrd. Doç. Dr. Ezgi Balkan ve Dr. Gökhan Sökmen’in yanı sıra Seyhan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Tahsin Etike de hazır bulundu.

Yeşilevler İlkokulu Öğretmeni Ayla Uğur, ‘Destek Eğitim Odası’ aracılığı ile bedensel ve zihinsel engelli çocukları bir adım daha ileriye taşıyıp, okuldaki diğer öğrenci ve öğretmenler arasında farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

“AMACIMIZA ULAŞTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Uğur, “Hayata geçirmiş olduğumuz bu çalışma ile birlikte ortaya konulan hedeflere büyük ölçüde ulaştığımızı düşünüyorum. Destek Eğitim Odası, ‘Kaynaştırma Raporu’ olan, orta düzeydeki öğrencilere açılmış bir sınıf. Okulumuzda da birinci kademede 9 kaynaştırma raporu olan öğrencimiz var. Bunlara destek eğitim odasında 6 tane gönüllü sınıf öğretmenimizle sürekli eğitim veriyoruz” dedi.

“AİLE İÇİNDE DE ENGELLİ ÇOCUKLAR DIŞLANIYORDU”

Çocukların kişisel gelişimi ve özgüvenlerini kazanmaları açısından ‘Destek Eğitim Odası’nın önemli bir çalışma olduğunu kaydeden Yeşilevler İlkokulu Rehber Öğretmeni Muzaffer Başkale ise, “Öğrencilerin çocukları dışlanmadığı, hepsinin aynı anda dans edip, birbirlerine hediyeler verdiği güzel bir çalışma oldu. En önemlisi de çocuklar kendilerini Piabet değerli, önemli hissetti. Çünkü aileler bu duruma alışmış da olsa yinede çocukları dışlıyordu” diye konuştu.

“DIŞLANMIŞLIK DUYGUSU ÇOCUĞU OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Başkale, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Misafirliğe giderken engelli çocuğunu evde bırakmayı kendileri dışlama olarak görmeseler de bu çocukta ciddi olumsuz etkiler yaratabilir.” ‘Destek Eğitim Odası’ ile birlikte bedensel ve zihinsel engelli çocukların bir birey olduğunu tekrar kendilerine öğrettiklerini belirten Başkale, “Kendilerine özgü duygu ve düşüncelerini olabileceğini ve bunları keşfetmelerini sağladık.”

“ONLARI MUTLU GÖRMEK BİZİ DE MUTLU ETTİ”

Bu tür sosyal sorumluluk projelerini önemsediklerini ifade eden Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Gülmez de, “Akademisyenler olarak, böylesine önemli proje çalışmalarda yer alırken, öğrencilerimizi de buna dahil etmeye çalışıyoruz. Bugün burada zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ile birlikte yeni yılı erken kutladık. Onları mutlu görmek, bizleri de mutlu etti” dedi.






ZOR DURUMDAKİ AİLEYE YARDIM YAPILDI

Çağ Üniversitesi öğrencileri Sosyal Yardım proje ödevi kapsamında maddi güçlük içinde yaşam kavgası veren adı açıklanmayan bir aileye de ekonomik yardımda bulundular. Çeşitli giyim eşyalarının yanısıra beyaz eşya, gıda, kırtasiye ve elektrikli ev aletlerini temin ederek aileyi sevindiren üniversitenin halkla ilişkiler bölümü son sınıf öğrencileri Feriha Çelebi, Gizem KartalMehmetcan Tabur, Dilek Akgüçlüer yeni yıla girerken yüzü gülen insanlar gördükçe daha bir mutlu olduklarını söylediler.



İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER