© Adana Haber - 2005

Dağlıoğlu Mahallesinde Okul İsyanı

Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesindeki öğrenci velileri 1994 yılında sekiz yıllık eğitime geçişle birlikte Toros İlkokulu ile birleştirilen 5 Ocak İlkokulunun ayrılmasını ve binalardan birinin ortaokul olarak açılmasını istiyor.

ADANA - Toros İlkokulunda dördüncü sınıfı bitiren öğrencilerin velileri çocuklarını Mithatpaşa Mahallesindeki okula göndermeye güçlerinin yetmeyeceğini belirttiler

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giden yaklaşık 25 veli geçmişte iki okul olarak hizmet veren binaların arasına duvar çekilip bir binanın ortaokula dönüştürülmemesi halinde dördüncü sınıfı bitiren çocuklarının Mithatpaşa Ortaokulu’na gitmek zorunda kalacağını belirterek, “Dar gelirli aileleriz ve bu nedenle çocuklarımızı servisle gönderecek gücümüz yok. Çocuklarımızın kendi mahallemizde okumasını istiyoruz" dediler.
 
İKİ OKUL BİRLEŞTİRİLMİŞTİ
Yapboz tahtasına dönen eğitim sisteminin sorunları bitmek bilmiyor. Sekiz yıllık eğitime geçilen 1994'de Dağlıoğlu Mahallesi Obalar Caddesi üzerindeki Toros ile 5 Ocak ilkokulları arasındaki duvar kaldırılarak okullar birleştirildi ve mevcut binalar Toros İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başladı. Birkaç yıl önce uygulanmaya başlanan 4+4+4’le birlikte okul yeniden ilkokul statüsüne dönüştürüldü.  Yeni sisteme göre dördüncü sınıfı bitiren öğrencilerin önümüzdeki eğitim öğretim yılında Mithatpaşa Ortaokulunda öğrenimlerine devam etmeleri gerekiyor. Öğrenci velileri ise sekiz yıllık eğitime geçişle birlikte kaldırılan iki okul arasındaki duvarın yeniden çekilmesini ve eski 5 Ocak İlkokulu binasının ortaokul olarak hizmete açılmasını istiyor.

 
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURDULAR
Topladıkları dilekçelerle Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuran veliler bir sonuç alamayınca bu kez Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapısını çaldılar. Bir saat içinde topladıkları onlarca dilekçeyle Adana Valiliği Hizmet Binası içindeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen 20’den fazla öğrenci velisi geçmişte 5 Ocak İlkokulu olarak kullanılan binanın ortaokul haline getirilmesini istediklerini belirttiler.

"ÇOCUKLARIMIZ KENDİ MAHALLEMİZDE EĞİTİMİNE DEVAM ETSİN"
Çocuklarının yaşadıkları mahalledeki bir okula devam etmesini isteyen velilerden Refika Lezki, "Sekiz yıllık eğitime geçildikten sonra iki okul arasındaki duvar kaldırılarak okullar birleştirildi. Şimdi en yakın ortaokul Mithatpaşa Mahallesinde. Eskisi gibi iki okul binası arasında yeniden bir duvar çekilmesini ve çocuklarımızın kendi mahallemizdeki okula gitmesini istiyoruz. Bu duvar çekilirse yeniden hem ilkokul hem de ortaokul olarak hizmet verilebilir. Biz de çocuklarımızı hemen yanıbaşımızdaki okulda huzur içinde okutabiliriz" dedi.

 
DİLEKÇELER KAYDA BİLE ALINMAMIŞ
Konuyla ilgili Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdikleri dilekçelerin kayda dahi alınmadığını savunan Lezki, "Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki Mehmet Yetim adlı görevli hiçbir işlem yapmadan dilekçelerimizi arkadaşı olduğunu öğrendiğimiz Toros İlkokulunun Müdür Başyardımcısı Uğur Sezer'e göndermiş. Bir kamu kurumuna yapılan resmi başvuru nasıl kayda alınmaz ve o dilekçe hakkında işlem yapılmaz anlayamıyoruz” diye konuştu.
 
"SERVİSLE GÖNDERECEK GÜCÜMÜZ YOK"
Taleplerine olumlu yanıt verilmemesi halinde çocuklarını 1.5 km uzaklıktaki Mithatpaşa Ortaokuluna göndermeleri gerektiğini aktaran Refika Lezki, "Bizim çocuklarımızı servisle okula gönderecek gücümüz yok. Hepimiz dar gelirli aileleriz. Bu yüzden çocuklarımızı Mithatpaşa’daki okula da göndermeyeceğiz. Toplanan komisyon kapalı kapılar ardında mahallede yaşayan halka, muhtara, esnafa, öğrenciye ve öğretmene sormadan kendine göre bu kararı veriyor. İdareciler her türlü yardımı isterken ve alırken biz velileri hiç unutmuyor ama nedense böyle durumlarda velilere danışmıyorlar. Mahallemizde ortaokul  istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER