© Adana Haber - 2005

Gündoğdu'da Sağlıklı Beslenme Eğitimi

Gündoğdu Kolejinde AÇS Genel Müdürü Kemal Doğansel öncülüğünde 'Böbrek Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme' eğitimi verildi.

Türk Böbrek Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi grubun Adana, Bolu, Mardin, Ordu ve Kocaeli illerinde yer alan tesislerini ve bölgeyi kapsıyor.

Projede Türk Böbrek Vakfı yetkilileri tarafından bu illerde yer alan tesislerin personeline, ailelerine, il ve ilçelerdeki öğrencilere ve halka yönelik olarak 'Böbrek Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme' hakkında eğitimler veriliyor, ayrıca bölgedeki kronik böbrek hastalarının tedavilerine yönelik olarak OYAK Çimento Grubu’na ait fabrikaların bulunduğu her bölgede, kamu üniversitesi veya devlet hastanelerinin diyaliz merkezlerine, OYAK Çimento Grubu tarafından, bir adet Hemodiyaliz Cihazı temin edilerek hastalıkların tedavisi yönünde katkıda bulunuluyor.

Seminerin ardından düzenlenen törende Adana Çimento Sanayii T.A.Ş. tarafından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağışı yapılan emodiyaliz cihazının bağış protokolü gerçekleştirildi.

Törenin açış konuşmasını yapan Adana Çimento Sanayii T.A.Ş. Genel Müdürü Kemal Doğansel "Adana Çimento Sektörünün öncü bir kuruluşu ve mükemmeliyeti hedefleyen bir kurum. Ürettiğimiz ürünlerle, yarattığımız değerlerle topluma öncülük etmeye çalışıyoruz. Biz OYAK Çimento Grubunun en büyük fabrikası Adana Çimento olarak her zaman sosyal sorumluluk projelerinin içinde bulunmayı amaç edindik.  Bugüne kadar eğitim, sanat, bilim, spor dallarında sosyal sorumluluk projeleri içerisinde faaliyet gösterdik."


"Şimdi de içerisinde olmadığımız bir alanda, sağlık alanında sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere karşınızdayız.
14 yıldır şirketlerimize önderlik eden çok değerli Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Celalettin Çağlar'ın yönlendirmesiyle OYAK Çimento GrubuTürk Böbrek Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi grubun Adana, Bolu, Mardin, Ordu ve Kocaeli illerinde yer alan tesislerini ve bölgeyi kapsıyor. Sayın başkanımızın bu sene bizlere verdiği bir talimat var; 'Önce İş Sağlığı ve Güvenliği' yani önce çalışanların işyerinden sağlıklı bir şekilde ayrılıp evlerine dönebilmelerini önceliğimiz yapıyoruz."

Yaşam tarzı, beslenme tarzı nedeniyle sağlık sorunu olabilecek tuz ve böbrek sağlığı konusunu işlemek için Türk Böbrek Vakfı'nın katkılarıyla iki gündür çalışanlara ve öğrencilere eğitimler verdik. Ayrıca Adanamızın nadide sağlık Kuruluşlarından biri olan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine bir hemodiyaliz cihazı bağışladık. Umuyoruz Adana'mızda önleyici sağlık hizmetleri daha da gelişir, bu cihazlara daha az ihtiyaç duyulur ama ihtiyacı olanlar için de bir çıkış yolu, bir umut, bir soluk olacağı düşüncesiyle şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.


Adana Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel'in ardından söz alan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, şu görüşleri paylaştı: "Neden tuz ve şeker özellikle? Çünkü tuz demek hipertansiyon demek; hipertansiyon demek kalp ve böbrek sağlığı demek… Yetişkin bir insan için günde 6 gram tuz yeterli ama biz 18 gram tüketiyoruz. Bu oran bu bölgede 24 grama kadar çıkıyor. Şekere gelince, günde 50 gram şeker yeterli. Bu, normal standart boyutta ambalajlanmış 13 tane küp şekerdir. Biz 150 gram şeker tüketiyoruz. Diyabet demek her şey demek. Obezite her kötülüğün kaynağı. Yurdumuzda obezite kadınlarda yüzde 32, erkeklerde yüzde 18 civarında… Biz diyoruz ki, teker teker sivrisinekle uğraşmayın, gelin hep birlikte bataklığı kurutalım."

Konuşmaların ardından yapılan törende Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş tarafından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan'a 'Hemodiyaliz Cihazı Bağış Sertifikası' verildi. Prof. Arıkan'da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi adına Adana Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel'e bir teşekkür plaketi takdim etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER