© Adana Haber - 2005

Hedef eğitimi en üst seviyeye çıkarmak!'

Milli Eğitim Müdürü Durgun, Adana'da eğitime dair gelişmelerin umut verici olduğunu söyledi

Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Adana'da eğitime dair gelişmelerin umut verici olduğunu söyledi.

Arkadaşımız Aliye Şahin'e konuşan Durgun, önceki görev yeri olan Hakkari'de önemli işler yaptıklarını, Adana için de aynı azim ve gayreti göstereceklerini, bayrağı en üst seviyeye taşımak için canla başla çalışacaklarını ifade etti.

Adana'nın iki farklı fotoğrafı olduğuna işaret eden Veysel Durgun,
"Çukurova bilindiği gibi eğitim düzeyi hayli yüksek bir bölge. Burası tek başına düşünüldüğünde ülke nezdinde ilk 35'e girebilecek potansiyelde. Güney Adana için aynı şeyi söylemek isterdim, ancak bu şimdilik mümkün değil. Güney Adana'nın eğitim seviyesini yukarıya taşımak için Sayın valimizin rehberliğinde kapsamlı projeler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. "

Taşımalı eğitim konusunda da görüşlerini açıklayan il Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun şu ifadelere yer verdi:
"Taşımalı eğitim özü itibarı ile dezavantajlı bölgelerdeki çocukların belli noktalardaki okullara taşınması manasına geliyor. Burada dikkat edilmesi gereken husus, o bölgede yatılı okul varsa taşımalı eğitim hizmeti verilemiyor. Uygulamada, öğrencisi taşınacak okul ve yerleşim birimlerine göre daha merkezi durumda olması, çevredeki diğer yerleşim birimleri ile ulaşım imkanlarına sahip, gelişmeye uygun olması şartı aranıyor. Ayrıca, derslik, atölye ve laboratuvar sayısı ile fiziki kapasitenin yerleşim yerindeki öğrenciler ile taşıma kapsamına alınan öğrenci sayısının eğitimine yeterli olması, öğretmen ve ders araç-gerecinin yeterli olmasına da bakılıyor. Taşıma merkezi olacak ilkokulda zorunlu haller dışında birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılmıyor. Toplu taşıma hizmeti bulunmayan, öğrencisi taşıma kapsamına alınacak okul ve yerleşim biriminin seçiminde, nüfusun az veya dağınık olması, öğrenci sayısındaki yetersizlik, yerleşim yerinin coğrafi özellikleri, yol şartları göz önünde bulunduruluyor.
Eğitime erişim ihtiyacı olan öğrencinin sürekli veya geçici ikamet ettiği yerleşim yerinde bu ihtiyacını karşılayacağı türde eğitim kurumu bulunmaması veya bu kurumların kapalı olması, doğal afetler, salgın hastalıklar, can ve mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmedik olayların ortaya çıkması veya bu olaylar sonucunda çalışmalar yapılıyor olması ile göçler ve mevsimlik işçi hareketleri de bu kapsamda dikkate alınıyor. Öğrencisi taşınacak yerleşim yerinin taşıma merkezine uzaklığının en az 2 kilometre olması gerekiyor. Yönetmeliğe göre, 50 kilometreden daha fazla mesafeden taşıma yapılmıyor."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER