Kendi Kanıyla Tedavi Oldu
ADANAAdana'da gittiği hastanede kalbine giden damarlarında darlık tespit edilen vatandaş kalbi çalışırken ameliyat edildi.
Adana'da 'göğüs ağrısı' şikayeti ile gittiği hastanede kalbine giden 4 damarında yüzde 99 oranında darlık tespit edilen Mehmet Gücük kalbi çalışırken ameliyat edildi.
Ameliyatın ardından sadece 6-8 saat içinde yürüyen Gücük'ün tedavisinin 4. gününden sonra da evine gönderildiği kaydedildi.
Ameliyatın ardından sadece 6-8 saat içinde yürüyen Gücük'ün tedavisinin 4. gününden sonra da evine gönderildiği kaydedildi.
Göğüs ağrısı şikayeti ile özel bir hastanenin acil servisine kaldırılan 38 yaşındaki Mehmet Gücük burada tedavi altına alınırken göğüs ağrısının karakteri itibari ile de 'kalp rahatsızlığı'ndan şüphelenen doktorlar Gücük'e anjiyo yaptı. Anjiyo sonuçlarına göre kalbe giden 4 damarda yüzde 99 oranında darlık tespit edilen Gücük zaman kaybedilmeden ameliyata alındı.
KALBİ DURDURMADAN AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRDİK
Söz konusu ameliyat ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kalp-Damar Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Alaaddin Pekedis, "Hastamızın yaşının genç olması nedeniyle farklı teknik ve damarları kullanmayı tercih ettik. Ameliyatta hastanın atardamarlarını kullanarak onun bundan sonraki yaşantısında bir daha anjiyo olma ihtiyacını düşürdük. Genelde atardamarların ömrü hastanın ömrü kadardır. Bu tür ameliyatlarda hastaya mümkün olduğunca başkasının kanını vermemeye tamamen kendi kanıyla ameliyatı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu tür bir sistemde kalbi durdurmadan ameliyatı yapmak zorundasınız, biz de bunu yaptık" dedi.
AMELİYATI SADECE HASTANIN KENDİ KANIYLA YAPTIK
Böylesi bir ameliyat için genellikle 3-6 ünite kana ihtiyaç duyulduğunu, bu ihtiyacı karşılama noktasında da ameliyat öncesinde hastanın kendi kanını alıp yerine de serum verdiklerini anlatan Pekedis açıklamasını da 1xbet şöyle sürdürdü; "Aldığımız kanı ameliyattan sonra yeniden hastaya veriyoruz. Böylelikle de ameliyatı sadece hastanın kendi kanıyla yapmış oluyoruz. Bu hasta için büyük bir konfor. Bir başka ifade ile de hasta kendi kanıyla tedavi oluyor."
AMELİYATTAN 6-8 SAAT SONRA HASTAYI YÜRÜTTÜK
Bu tür bir ameliyat ile birlikte hastanın tedavi sürecinin hızlandığı gibi daha çabuk ayağa kalktığı bilgisini de veren Opr. Dr. Alaaddin Pekedis, "Bizim bu sistemimizde; ameliyatın ardından 6-8 içinde hastayı kaldırıp yürütüyoruz, yaklaşık 11 saat içinde servise alıp onları bir ev ortamında ağırlayıp, genellikle de ameliyatın 4 ya da 5. gününde evine 10. gününde de işine dönmesini sağlıyoruz. Normalde bu süre diğer ameliyatlarda iki katı" ifadesini kullandı.
HASTANIN GENÇ OLMASI BİR RİSK
Bu tür ameliyatların çok sık yapılmadığını ve genel ameliyatların sadece yüzde 2'lik bir bölümü oluşturduğunu kaydeden Pekedis, genelde ameliyata alınan hastaların ortalama yaşının 50 ve üzeri olduğunu böylesi genç hastalara çok fazla kalp ameliyatı yapmadıklarını belirtti. Pekedis, "Hastanın genç olması bir risk. Çünkü genç yaşta bu hastalık olduğuna göre hastalık yapan nedenler iyi tespit edilip ilerleyen süreçte hastalığın tekrar etmemesi önemli. Bu nedenle hastanın kendisine çok dikkat etmesi lazım" diye konuştu.
SAĞLIĞIMA YENİDEN KAVUŞMAK GÜZEL BİR DUYGU
Ameliyatın ardından tedavisini evinde sürdüren Mehmet Saim Gücük de, şu anda kendisini çok iyi hissettiğini, ufak tefek ağrıları dışında herhangi bir sorun ya da şikayetinin olmadığını dile getirdi. Göğüs ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede kalp ameliyatına alındığını anlatan Gücük, "Oldukça başarılı bir ameliyatın ardından yeniden sağlığıma kavuşmak güzel bir duygu. Bu ameliyatı gerçekleştiren başta Opr. Dr. Alaaddin Pekedis olmak üzere doktorlarım Ahmet Bülbül, Tecelli Karataş, Onur Akatar ile birlikte Soner Tozaner, Ece Koç, İlker İzbal ve Derya Pehlivan ile birlikte KVC yoğun bakım servisi ve tüm hastane personeline teşekkür ediyorum" dedi.
İlginizi Çekebilir