© Adana Haber - 2005

Pozantı Devlet Hastanesinde Skandal...

2004 yılında hizmete açılan 80. Yıl Pozantı Devlet Hastanesi skandallardan başını kurtaramıyor.

Pozantı Devlet Hastanesinde Skandal İddialar

Varan 1)  Katlamalı Ücret Kesintisi

Hastane yönetiminin gelir artırımı için hastaların sırtına çifteli yük bindirdiği iddia ediliyor. Buna göre, hastalar her bölüme ayrı ayrı yönlendirilmek suretiyle birden çok kesintiyle yüz yüze kalıyor.

Edinilen bilgilere göre, dâhiliye polikliniğine şeker hastalığının tedavisi için başvuran hasta acil servise gönderilerek kan şekerinin tespit edilmesi isteniyor. Acil servis ise bunun için yeni bir kayıt alıyor. Aynı uygulamanın kalp grafiği ve tansiyon ölçümü için de geçerli olduğu belirtiliyor.

SGK çevrelerinden alınan bilgilere göre, bu uygulama son derece hatalı. Bir hastanın başvurusunu aldıktan sonra tahlil ve gereken her türlü görüntüleme işleminin aynı zincir üzerinden izlenmesi, ücretlendirmenin de tek kalemle sınırlı kalması gerekiyor.

Pozantı Devlet Hastanesinde yapılanlar ise tamamen akla zarar bir yöntem. Kamu hastanesinde muayene kaydı yaptıran bir hastanın cebinden 6 lira çıkacak iken bu şekilde 15 liraya yakın haksız tahsilat yapıldığı görülüyor. Bu da emekli maaşından kesinti yapıldığında ya da ilaç alımı için gidilen eczanelerden ödeme sırasında ortaya çıkıyor. Hastalar bu duruma sert tepki gösteriyorlar.


Varan 2)  Faciaya Davetiye Çıkarılıyor

Pozantı Devlet Hastanesinde bulunan iki asansörden biri sürekli arızalı. Diğeri de uluslararası belge tanzimine yetkili bir mühendislik firması tarafından asansör kapısına asılan 'Kullanılması Tehlikeli' levhasına rağmen kapatılmıyor.

Hastane yönetimi tüm uyarılara kulağını tıkıyor, sakıncalı asansörün kullanımına izin vererek vatandaşların canını tehlikeye atıyor.

Doğabilecek her türlü kötü senaryoya rağmen arızalı asansörlerin tamirinin yapılmadan, kullanıma devam edilmesi tam bir sorumsuzluk örneği olarak gösteriliyor.


Varan 3)  Savurganlık Diz Boyu

Hastanenin zemin katındaki çamaşırhane bölümünde bulunan piyasa değeri 20 bin lira civarındaki merdaneli ütü makinesinin sağlam olmasına rağmen parçaları sökülerek bir kenara atıldığı iddia ediliyor. Bu yolla devletin zarara uğratıldığı ifade ediliyor.

Varan 4) Kaçan Kurtuluyor

Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesi yönetimin baskıcı tutumundan ötürü yakınmalara neden olduğu belirtiliyor. İddiaya göre, hastane personelinin büyük bir bölümü bu nedenle tayin isteyerek ayrılma yolunu seçiyor. Bu da hizmetlerin aksamasına neden oluyor.

Varan 5)  Hizmet Kalitesi Alarm Veriyor

Edinilen bilgilere göre, sağlık kurumu personelinin görev yerleri sıkça değiştirilerek huzursuz ediliyor. Bu duruma tepki gösterenler için tutanak düzenlenerek haklarında soruşturma açılıyor.

Olumsuz koşulların günden güne artması nedeni ile hastanede hizmet kalitesinin düştüğü öne sürülüyor. Hastane de görev yapan taşeron işçilerin işten çıkarılma korkusuyla alanları dışında çalıştırıldığı, bu durumdan ötürü de son derece tedirgin oldukları ifade ediliyor.

Temizlik personellerine hem hastaların hem de çalışanların bulaşıcı hastalık kapma riskini artıracak işler yaptırılıyor ve bu durumun hastane enfeksiyonuna neden olabileceğine dikkat çekiliyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER