Soner Çetin'den Jakaranta komedisi
ADANABugün özlemlerini, beklentilerini içinde ezerek yaşayan bir siyasetçiden bahsedelim..
Bugün özlemlerini, beklentilerini içinde ezerek yaşayan bir siyasetçiden bahsedelim.
39 yaşında büyükşehir adaylığı söz konusu iken, genel merkez tarafından geri çekilen bir kişinin olası ruh halini masaya yatıralım.
"Allah hiç bir iddia sahibine böyle bir tablo yaşatmasın!"
* * *
Adı: Soner, Soyadı: Çetin
İşte o günden beri partisine kırgın, üzgün, içten içe hınç dolu.
CHP'li Soner! Bir diğer adı: Karabiber!
Siyasi hayatı başladığından beri gözü Zeydan Karalar'ın oturduğu koltukta, "ah bir ayağı kaysa da boşalttığı koltuğa zıplasam" niyeti ile akla gelen her türlü Ali Cengiz oyununu gözünü kırpmadan yapan adam (?)
'Ankara'nın Adayı' masalı
Son seçim öncesi büyük bir seferberliğe girişti. Tevellüdü eski bir otobüsü, sözümona 'Ankara'nın adayı' yazısı ile donattı, genel merkezden fırça yiyince jet hızıyla sildirdi, yerine 'Herkesin Başkanı' sloganını yerleştirmeye çalıştı ise de, halkta karşılığı oluşmadı!
Gönüllerde değil, otobüsün göbeğinde kalan beklentisini şimdi de çeyrek porsiyon bir festivalde aramakla meşgul.
Dam Üstünde Saksağan Vur Beline Kazmayı
Portakal Çiçeği karnaval fikrinin öncüsü, Adanalı iş adamı Ali Haydar Bozkurt' tur. Kimisi kapalı, kimileri açık alanda gerçekleşen konser, sergi, ve gösterileri içeren karnavalın en önemli etkinliği, katılımcıların renkli kostümler giydiği kortej yürüyüşüdür. İlk karnaval, 12-14 Nisan 2013'te düzenlendi. Korteje binlerce kişi katıldı.
Taze taze açan portakal ağaçları, bereketin simgesi olarak kabul edilir ve bu yönüyle bir şenlik organize edilmiştir. Portakal Çiçeği Festivali, daha doğrusu Adanalılar tarafından karnaval olarak kabul edilen bu etkinlikler, birçok şehirden insanı Adana'ya toplar.
Bir sonraki festival kenti bir baştan diğerine yüzbinlerce vatandaşı bir araya getirdi. Sadece Adanalıların olmakla kalmayıp, tüm Türkiye'nin ortak gezi ve eğlence paydası haline gelen Portakal Çiçeği Festivali adeta bir bayram edasında sahiplenildi. Burada bir kişinin başarısından ziyade el birliği ile organize edilen bir eğlence hareketinden bahsetmek gerekir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenme kararı alınan, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Odalar, STK'lar, Sanatçılar, gazeteciler ve de yüzbinlerce vatandaşın sahiplendiği Adana'nın simgesi haline gelen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın yanında ikinci bir organizasyonunun başarıya ulaşma şansı olabilir mi?
Kökeni Brezilya olan tek tük bir bitkinin festivale dönüşmesi fikrine gülünmez mi?. inanın ben de öyle yapıyorum, hem de koca koca tebessümlerle..
İlginizi Çekebilir