© Adana Haber - 2005

Ter Kokusuna Botokslu Tedavi

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Kesiktaş yaz aylarında koltuk altı terleyen insanların kötü koku ve kıyafetlerde oluşan çirkin görüntü nedeniyle rahatsızlık yaşadığını, bu durumun önüne geçmek için koltuk altına botoks yaptırılmasını önerdi.

ADANA HABER - Piabet Doç. Dr. Kesiktaş, "Koltuk altı terleyen kişilerin günlük hayatı olumsuz etkilenir. Bu durumun en basit çözümü 10- 15 dakikalık bir işlemle koltuk altı bölgesine botoks yapılmasıdır. Sağlığa olumsuz etkisi bulunmayan ve yaklaşık 6 ay etkisi süren bu işlemi yaptıranlar, sıcaklarda koltuk altı terlemeden yaşamını sürdürüyor" dedi.

Terlemenin normal, aşırı terlemenin ise hastalık olduğunu anlatan Doç. Dr. Erol Kesiktaş, şunları kaydetti:

"Artık yazla birlikte havalar iyice ısındı. Buna bağlı olarak insanlar çok fazla terlemeye başladı. Bu durumun en basit çözümü kolay yöntemle, 10-15 dakikalık bir işlemle koltuk altı bölgesine botoks yapılmasıdır. Botoks sadece güzelleşmek için değil, aynı zamanda aşırı terleme sorununa da çözüm olarak öne çıkıyor. Terleyen koltuk altında 20- 25 noktaya iğneyle botoks uyguluyoruz. Aynı zamanda çok terleyen avuç içi ve ayak tabanına da botoks yapıyoruz. Son derece ince uçlu iğneler aracılığıyla çok aşırı terleyen bölge içine botoks enjekte ediyoruz. Bu sayede aşırı çalışan ter bezlerinin aktivitesini durdurarak terleme sorununu gideriyoruz. Bu işlemin ardından uygulama yapılan kişi günlük hayatına devam edebiliyor. İşini, gücünü rahatlıkla yapabiliyor. Koltuk altına uygulanan botoksun etkisi tam olarak 3- 5 gün içinde kendisini gösteriyor. Botoks etkisini ortalama 6 ay koruyor. Koltuk altına botoks işlemi sadece emziren annelere ve hamilelere uygulanmıyor. Bu işlemin sağlık için riski yok. Herkes bunu yaptırabilir."



İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER