Varis Güzelliğinizi Bozmasın
ADANAPek çok kişinin varisleriyle başı dertte! Çünkü varis bir sağlık problemi olmasının yanı sıra estetik kaygıları da beraberinde getiriyor. Peki varisin kalıcı bir çaresi var mı, eğer varislerle baş edemiyorsanız ne yapmalısınız?
Op. Dr. Deniz Durak varisin nedenlerini, kötü görüntüden nasıl kurtulacağınızı ve tedavi yöntemlerini ve her hastaya özel kişisel tedavi uygulanması gerektiğini anlattı...
Varisler kadınlarda görüntüden hoşnutsuzluk yanında bacaklarda ağırlık/dolgunluk hissi, geceleri kramplar, ayak-ayak bileği, baldırda gün içinde artan şişlik, bazen kaşıntı gibi şikayetlere neden olabilir. Birçok kadın bu şikayetlerle beraber görülen damarları da olduğunda şikayetlerinin damarlara bağlı olduğunu düşünür.
Varisin neden olduğu şikayetler; ortopedik, romatolojik, nörolojik, dermatolojik veya diğer sistemik rahatsızlıklarda da görülebilir. Varisi bu hastalıklardan ayırmak için detaylı muayene gereklidir.
Bacaklarda damarların görülmesi nedeniyle hastalar şikayetlerini görülen damarlara yorabilirler. Ancak varisler her zaman bu şikayetlerden sorumlu olmayabilir. Hastaların göremediği ancak ultrasonla görülebilen toplardamar yetmezliklerinde hastaların şikayetlerinin varisle ilgili olup olmadığını açıklayabiliriz.
Diğer rahatsızlıkların tanısını koymak zaman alıcı ve masraflı olabilirken Duplex Ultrason inceleme eşliğinde yapılan muayene ile şikayetlerinizin varise bağlı olup olmadığını, varise yönelik tıbbi nedenle girişim yapılması gerekip gerekmediğini, tıbbi olarak veya görüntüden kurtulmak için ne yapılması gerektiğini, hangi tür girişimin veya girişimlerin o hasta için Betpark uygun olduğunu tek seansta öğrenebilirsiniz.
Eğer bunlardan şikayetçiyseniz bir uzmana görünün:
Varis nedeniyle hastaların başlıca şikayetleri:
* Görüntüden rahatsızlık
* Bacaklarda ağırlık/dolgunluk hissi, ağrı, kramp
* Şişlik
* Kaşıntı
İlerleyen dönemlerde varislere bağlı şikayetlere aşağıdaki bulgu ve semptomlar eklenebilir:
* Egzema, (staz dermatiti veya venöz egzema)
* Tromboflebit(yüzeysel damarlar içinde pıhtılaşma)
* Deride renk değişiklikleri
* Ayak bileklerinde geç kapanan/ uzun süre kapanmayan yaralar
İlginizi Çekebilir