ayyuce
Adana
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6

Adana'ya 'Hızlı Tren' darbesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana'ya 'Hızlı Tren' darbesi
Abone ol
Adana-Mersin arasındaki hızlı tren projesi nedeniyle Alparslan Türkeş Bulvarı'nda Valilik önünde bulunan alt geçidin 6 ay kapatılması planlanıyor.

ADANA'da Devlet Demiryolları'nın (DDY) Adana-Mersin arasındaki hızlı tren projesi nedeniyle Alparslan Türkeş Bulvarı'nda Valilik önünde bulunan alt geçidin 6 ay kapatılması planlanıyor. Trene hız kazandıracak proje uygulanırken, kentin kuzeyi ile güneyini bağlayan ana arterlerden olan alt geçidin kapatılması, ulaşımda ciddi sorunlara yol açma riski taşıyor.

DDY BÜYÜKŞEHİRE BAŞVURDU

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran DDY Bölge Müdürlüğü, tren hattında yapılacak çalışma öncesinde, alt geçitteki trafiğin başka yöne verilmesini istedi. Aşırı yağmurlarda zaman zaman suyla dolduğu için de sorun yaşanan geçitle ilgili başvuru 18 farklı kurumun temsilcisinin bulunduğu Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) yönlendirdi. Konuyu değerlendiren UKOME de rapor oluşturması için komisyon kurdu. Komisyon, her gün binlerce aracın geçtiği bölgedeki trafik yoğunluğuna, alternatif güzergah bularak sorunu çözmeye çalışıyor.

ALTERNATİF YOLLARIN DURUMU

Alternatifler arasında, Türkmenbaşı Bulvarı'nı D-400 Karayolu'nda Trafik-Havaalanı kavşağına bağlayacak yol üzerinde inşaatı devam eden altgeçit de bulunuyor. İnşaat çalışması tamamlandığı takdirde, trafik yoğunluğunun bir bölümünün buraya kaydırılması, diğer seçenek olarak da Baraj Yolu ve Dilberler Sekisi güzergahlarının kullanılması planlanıyor. Her iki seçenek durumunda da mevcut trafik akışında artış olacağı belirtiliyor.

TAMAMEN KAPATILABİLİR

Yapılması planlanan ek hattın hızlı tren projesi kapsamında olması nedeniyle, alt geçidin tamamen kapatılması olasılığı da bulunuyor. Alt geçidin hızlı trenin güvenliğini tehlikeye atabileceği, bu nedenle kapatılması seçeneğinin gündemde olduğu belirtiliyor.
DHA


Servisçiler piknikte stres attıÖnceki Haber

Servisçiler piknikte stres attı

Çukurova'yı çöl sıcakları bekliyorSonraki Haber

Çukurova'yı çöl sıcakları bekliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar