Abone ol
Adana Tabip Odası'nda bir araya gelen sağlık bileşenleri burada basın açıklaması yaparak Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarını 5 Haziran'da aktif tutum almaya davet etti.
ADANA HABER - Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık İş), Türk Hemşireler Derneği (THD), Türk Ebeler Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri/Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUD), Türk Psikologlar Derneği, Türk Medikal Radyoteknoloji Teknisyenleri Derneği (TMRT DER), Sağlık Çalışanlarının Sözü Sendikası (SÖZSEN) adına basın açıklamasını Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Okudu.
Dr. Ökten, "Türkiye'de çalışan içlerinde sağlık emekçilerinin de bulunduğu yaklaşık 2,5 milyon kamu emekçisinin çözüm bekleyen sayısız sorunu varken sorunlara sorun katacak yeni düzenlemeler gündeme gelmeye devam etmektedir. Son olarak TBMM'ye gönderilen, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklikler içeren torba yasa ile kamu emekçilerinin durumları daha da zora sokulmaktadır" dedi.
Kamu Hastane Birlikleri ile sağlık çalışanlarının hayatına sokulan "CEO" düzeninin tüm kamu kurumlarına yaygınlaştırılacağı, hiç kamuda çalışma, yöneticilik yapma tecrübesi olmayanların bir çırpıda genel müdürlük ve üzeri pozisyonlara atanabileceğinin görüldüğünü ifade eden Ökten, şöyle devam etti:
"Kamudaki bürokratları büyük ölçüde güvencesiz birer "hükümet memuruna" dönüştüren bu sürecin eninde sonunda tüm kamu çalışanlarının güvencesiz hale geldiği bir çalışma rejimine dönüşmesi kaçınılmazdır.AKP iktidarı her zaman kullandığı taktikleri devlet memurları ile ilgili düzenlemelerde de uygulamaktadır. Aylardır kamuoyu "memura rotasyon geliyor" denilerek meşgul edilirken kamuda kadrolaşmanın önünün açılıp memurun şiddetli baskı altında çalıştırılacağı bir çalışma rejimi dayatılmaktadır. Üstelik TBMM'deki görüşme sürecinde daha önce pek çok yasalaşma sürecinde gördüğümüz gibi sürgün Pasgol niteliğindeki rotasyon uygulamasının getirilmeyeceğinin de hiçbir garantisi yoktur. Sürgün rotasyonlardan en çok sağlık çalışanlarının, hekimlerin, hemşirelerin nasibini alacağı da bizzat Çalışma Bakanı tarafından dillendirilmiştir.Hükümetin bu politikasına ilginç bir örnek vermek istiyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler 17 Mayıs 2013 tarihinde resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur. Bu yönetmelikte olduğu gibi rotasyon (sürgün) gibi uygulamalar bazen kanuna aykırı bir şekilde yönetmelikle düzenlenmekte ve çalışanlar baskı altına alınmaktadır."
Yorum Yazın