türk haberler
TÜRK SANAYİ REHBERİ
Adana
DOLAR34.6995
EURO36.7726
ALTIN2961.8

TARSİM Çiftçiyi Yalnız Bırakmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TARSİM Çiftçiyi Yalnız Bırakmadı
Abone ol
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından 2013 yılında sigortasını yaptıran üreticilere 350 milyon TL civarında hasar parası ödendi.
ADANA HABER - sigortalı bitkisel ürünlerinin ve hayvanlarının hasar görmesi sonucu ödemelerini almış üreticilerden 8'ine törenle sembolik çekler sunuldu. 

Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonundaki törende konuşan TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, Türkiye'de tarım sigortalarının 1957 yılında dolu riskine karşı yapılmaya başlandığını belirterek, 1960 yılında hayvan hayat, 1984 yılında kümes hayvanları hayat, 1990 yılında ise su ürünleri hayat sigortalarının yapılmaya başlandığını söyledi. Tarım Sigortaları Kanunu'nun ise 21 Haziran 2005 yılında yürürlüğe girdiğini vurgulayan Kadak, "Devlet destekli tarım sigortalarının amacı, dolu, don, fırtına, hortum, deprem, heyelan, sel ve su baskınlarının tarım ve hayvancılıkta neden olduğu zararları, ticari ve kar amacı olmadan, sigorta prensipleri ve teknik esaslara dayalı olarak, çağdaş, güvenilir, şeffaf ve sürdürülebilir bir sistemle, kısmen de olsa karşılayıp, üreticileri, uzun vadede gelir istikrarına kavuşturarak, üretimde devamlılığı sağlamaktır." dedi.



Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi çerçevesinde ülke genelinde, sistemin başlangıcından bugüne kadar poliçe sayısının 3.3 milyon adedi geçtiğini açıklayan Kadak, 490 bin adede yakın hasar dosyasına 1.1 milyar TL civarında hasar ödemesi yapıldığının altını çizdi. Hasar tespiti yapılmış dosyalar için önümüzdeki günlerde 50 milyon TL'ye yakın hasar ödemesi daha gerçekleştirileceğini vurgulayan Kadak, "Adana'da ise 2013 yılında ağırlıklı olarak mısır, buğday, narenciye, sert ve yumuşak çekirdekli meyveler ve karpuz da dolu hasarı meydana geldi. 2013 yılında 5 milyon TL'ye yakın hasar ödemesi yapılarak üreticilerin mağduriyetlerinin giderildi." ifadelerini kullandı.

Toplantıya Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Tarım Sigortaları AŞ. Genel Müdürü Bülent Bora, il ve ilçe müdürlükleri, ziraat odaları, Tarım Kredi Kooperatifi ve üretici birliklerinden yetkililer, sigorta şirketlerinin yöneticileri üreticiler ve yetiştiriciler katıldı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD'li Komutan İncirliği Birbirine KattıÖnceki Haber

ABD'li Komutan İncirliği Birbirine Kattı

Çukurova'da İş Güvenliği EğitimiSonraki Haber

Çukurova'da İş Güvenliği Eğitimi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
TEST-DENEME