Adana Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde 'pratik sanat eğitimi' alan kursiyerler, bir yıllık çalışmalarını karma resim sergisi ile meraklısının beğenisine sundu.
Tuval üzerine yağlı boya ve akrilik çalışmalarından oluşan sergide kursiyerler, hayallerini ve gözlemlerini de eserlerine yansıttı.
Her ne kadar yaşları ve meslekleri farklı olsa da uğraşıları aynı. Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde açılan; 'Pratik Sanat Kursu'na katılan 13 kursiyer, bir yıllık süreçte almış oldukları eğitim ile birlikte yapmış oldukları çalışmaları karma resim sergisi ile sanatseverlerle paylaştı. Olgunlaşma Enstitüsü Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın'ın da katıldığı serginin açılışına da yoğun ilgi gösterildi. Tuval üzerine yağlı boya ve akrilik çalışmalarından oluşan toplam 45 adet eserin, meraklısının beğenisine sunulduğu açık hava sergisinde ağırlıklı olarak portre ve obje çalışmaları öne çıktı.
Sergi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Eğitmen Hidayet Doğru, 'Pratik Sanat Kursu'na katılanların öncelikle karakalem eğitimi aldığını, sonrasında da tuval üzerine yağlı boya ve akrilik çalışmalarında bulunduğunu anlattı. Doğru, kursa katılanlarda sadece 'lise mezunu' olma şartı aradıklarını, bunun dışında herhangi bir sınırlama yapmadıklarını anlattı. 'Pratik Sanat' konusunun çok fazla öne çıkmadığını, kendilerinin de bu alandaki çalışmaları Gobahis yaygınlaştırma çabası içinde olduklarını kaydeden Doğru, bu yolda da önemli aşamalar kat ettiklerini dile getirdi.
Kursa katılan toplam 13 kursiyerin, bir yılık bir süreci kapsayan dönemde yapmış oldukları tuval üzerine yağlı boya ve akrilik çalışmalarını, 'karma resim sergisi' ile sergilemenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sergide herhangi bir sınırlama yapmadıklarını gibi kursiyerlerin seviyelerine uygun çalışmalar ortaya koyabilmelerine fırsat tanıdıklarını belirten Doğru, buna rağmen ortaya çıkan eserlerin, beklentilerinin üzerinde olduğunu, bunun da kendilerine gelecek açısından umut verdiğini ifade etti.
Herkesin bakış açısı ve algısının farklı olduğunu, bir takım verileri farklılaştıran ve bunu da tuvale başarıyla yansıtan kursiyerler de olduğunu kaydeden Doğru, "Sanat kaygısı ile estetik duyguları kazanma adına daha derin ve detaylı çalışmalarını istedim kursiyerlerimin. Çok severek çalıştığımız için belki de böyle bir sergi ortaya çıktı. Bugüne kadar hiçbir sanat eğitimi almayan insanların bu çalışmaları umut verici" dedi.
Yorum Yazın