türk haberler
TÜRK SANAYİ REHBERİ
Adana
DOLAR34.6575
EURO36.4289
ALTIN2951.7
H. Mirgül GRİFFE

H. Mirgül GRİFFE

Mail: [email protected]

Okumak, Eğitim Almak ve Bunları Değerlendirmek Neden Önemli?

Yaklaşık 20 gündür Parisin yakın banliyölerinde günlük yürüyüşümü yaparken karşılaştığım sosyolojik  durumlardan bunun önemini daha çok anladım.

Eğer benim gibi sizlerde, sahip olduğunuz muhteşem fanuslardan biraz uzaklaşıp hayatın gerçeklerini görmeye basladiginizda bu gerçeklerin sizi  üzmesinin ve tüm eski düşüncelerinizin körelmesi karşılığında yaşam savaşı vermek için kokusunu özledikleri vatanımızdan senelerce ayrı kalmak pahasına sığınmacı olan insanlarimizin hayat mücadelesini ve onların yoksunluklarını ve ne burada ne de öz topraklarında olmamanin acısını tam yüreğinizde onların yarım yamalak konuştukları Fransızcalarının içine özellikle Türk olduklarını belirtmek için sokusturduklari Türkçe kelimelerde
bulursunuz.

Ben devletine ihanet etmeyen vatanını bölmeye çalışmamış tüm Türkiye’den Fransa’ya genellikle kaçak yollardan gelip burada sığınmacı statüsüne sadece Fransada çalışabilmek ve yaşamını garantiye almak isteyen tüm sığınmacılardan kalpten özür diliyorum.

İnsan beyni mükemmel yaratılmıştır. Beyini kortex besler bu kortexin gerekli islerini de beyindeki nöronlar yapar. Beynin gelişmesi için öğrenmek eğitilmek şarttır. Her ogrenilen şey nöronlar vasıtasıyla korteje taşınır. Beyin loplarının farklı işlevleri olduğu için ogrenilen ve kortexe nöronlar vasıtasıyla taşınan bu bilgiler sizin aldığınız eğitim ve öğrenime bağlı olarak sizin eğitimli veya cahil bir birey olmanızı sağlarken sizin hayatınıza yön verir.
Bunun için, tüm modern dünya eğitimi 3-4 yaşlarında ana okullarında başlatarak ve eğitime en büyük devlet yatırımını yaparak toplumunun eğitimli, sosyolojik olarak modern toplum olmasını sağlarken aynı zamanda eğitimli bireylerden toplumun ekonomik gelişmesini sağlayarak refahı tabana yayar.

İşte bu zaman o ülke süreli bir refah seviyesinde olur.

Bireyleri iyi eğitilmiş toplumun insanlarının beynindeki nöronlar  bilgi ile eğitimle gelişir nöronlar geliştiklere beyin korteksi gelişir ve üreten mutlu ekonomik olarak  rahat bir toplum olursun.

Toplumun bireyleri eğitilmez ise ne olur. Beyin kortexi gelişir mi ?Calışır mı?

Beyin tabiki çalışır kortex nöronlar tarafından geliştirilmezse. Ama başka türlü çalışır. Nöronlar vasıtasıyla beslenmeyen Kortex devre dışı kalırsa bu sefer beynin başka tarafı devreye girer. Beynin hayvansal içgüdüleri kontrol eden 'Amigdala Bölgesi' devreye girer ve hayat artık hayvansal içgüdülerle idare edilirken senin öğrenmeye eğitime ihtiyacın yoktur ve sen sadece yaşamak ve ayakta kalmak için her türlü zorbalığı mübah sayarsın.
Bir milletin, bir devletin temelleri işte bu şekilde sarsılır.

Bir milletin, bir devletin gelişimi eğitim ve öğrenimle kortexi gelişmiş fertlerden oluşmalıdır aksi halde beynin Amigdala Bölgesi gelişmiş bireylerin topluluğundan ne bir millet nede bir devlet oluşur 

En önemli görevimiz çocuklarımızı eğitmekte ki onların beyin kortexleri gelişerek mensup oldukları devletten ve milletten sadece ekmek uğruna gelip diğer ülkelere sığınmasınlar.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
TEST-DENEME