NET TAMİR
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.5908
EURO34.8586
ALTIN2499.9
Av. Alev SEZEN

Av. Alev SEZEN

Mail: [email protected]

İmam Hatip Açarken Papayı Kutsamak

Papanın Türkiye ziyareti sebebiyle Cumhurbaşkanımızın kendisine gönderdiği davet mektubu yayınlandı. Tam kesilip arşivlenecek bir mektup!

Mektubun her bir cümlesi insanın üzüntüsünü daha da arttırıyor. Bu mektup maalesef kendi tarihine, inancına ve varlığına karşı bir duruşu sergiliyor. Papa için kullanılan 'kutsiyetpenah' ve 'yüce' nitelendirmelerini kabul etmek mümkün değil. Hak din İslam’a inanmayan, sevgili Peygamberimizi (s.a.v) kabul etmeyenlerin hem de başını çeken birisine böyle methiyeler dizmenin manası nedir?

Papa bizim için niçin kutsal olsun ve kendisinin kutsallığına neden sığınalım? İslam’ın kutsalları bellidir ve biz ancak Allah'a sığınırız. Haçlı ruhunu temsil eden, İslam düşmanlığının başını çeken birisi nasıl 'yüce kişiliğe' sahip olabilir? Üstünlük ancak ve ancak takva iledir. Takvanın ön şartı da Müslüman olmaktır.

İslami bir sorumlulukla idarecilerimizi kardeşçe uyarıyoruz 'yanlış yoldasınız, yaptıklarınız tarihe geçecek ölçüde fahiş hatalardır.' Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın "gaflet ile hıyanet arasında sadece niyet farkı vardır, sonuçlar ise aynıdır" tespiti çok doğru. Kendinize gelin, inancınıza sarılın ve bu gaflete bir son verin!

Yavuz Sultan Selim Han halife olduğunda hutbede kendisi için Hakim'ül-Haremeyni'ş-Şerifeyn (Mekke ve Medine’nin Hâkimi) denilince derhal müdahale eder ve 'hâkim' yerine 'hadim' hizmetçi diye okunmasını ister. Bu defa Hadim'ül-Haremeyni'ş-Şerifeyn olarak okunur sonrasında da hep öyle devam eder. Zılluhlah fi'l arz (yeryüzünde Allah’ın gölgesi) olan halifeler dahi bırakın yüceliği kendilerini dinin hizmetçisi olarak görürlerken Haçlıların başına yüce demek onu kutsal kabul etmek hele ki ona sığınmak ne manadır?

Mektupta Papanın dünya barışı ve insanlığın kardeşliği ve huzuru için gösterdiği gayretlerden de bahsediliyor. Çankaya Köşkünden ve katrilyonluk Aksaray'dan bakınca böyle mi gözüküyor? Papa hangi savaşı durdurdu, Batıdaki hangi Müslüman ayrımcılığını kaldırdı, hangi camileri ihya etti veya yenilerinin yapılmasının önünü açtı? Müslüman kıyımının artarak devam ettiği, İslam düşmanlarının prim yapıp sandıklardan birinci parti olarak çıktığı, İslam düşmanı kanunların çıkarıldığı bir dönemde Papa ne yaptı?

Müslüman ülkelerdeki işgalin aylar, yıllar süreceğini söyleyen "biz sadece uluslararası ya da askeri bir güçle değil, ideoloji ve fikirle beraber hareket ediyoruz. Katıldığımız bir nesil mücadelesidir", "savaş uzun solukludur, mücadelemiz ideolojik" deyip haçlı vurgusu yapan batılı siyasetçilere karşı Papa ne yaptı?

Bütün dünyada oluk oluk Müslüman kanı akıtılıyorken, Mescid-i Aksa ayaklar altında çiğneniyorken, Kuran-ı Kerim paramparça edilip yerlere atılıyorken, Müslümanların iki yaşındaki bebekleri bile tutuklanmaya çalışılıyorken Papa ne yaptı?

Batıdaki mahkemelerde başörtüsü, din dersi gibi en temel insan hak ve hürriyetlerinde dahi Müslümanlar aleyhinde kararlar çıkıyorken, İslami teşkilatlar ve liderler terörist ilan edilip idam ediliyorken, Papa ne yaptı?

Hatta Hıristiyan dünya işi öylesine çığırından çıkardı ki atıcılık yarışmasının şampiyonu sırf Müslüman olduğu için ödülü geri istendi. Müslümanların atıcılar kulübüne üye olamayacağı söylenerek bir daha yarışlara katılamayacağı belirtildi. Bütün bunlara karşı Papa ne yaptı?

Papa bizim için gelmiyor! Ortodokslar ile bir ve beraber olmaya geliyor! Bartholomeos Vatikan’a gitti Papa'da patrikhaneye geliyor. Haçlı ittifakını güçlendirmek dışında hiçbir gayeleri yok, verecekleri tek mesajda "biz bir ve beraberiz, İslam’ın karşısındayız" mesajıdır. Mektupta yazılan '…tarihte yaşanan anlaşmazlıkların giderilmesi ve geleceğe umutla bakılmasına yardımcı olacak mesajların verilmesi' Hristiyanlar için geçerlidir. Bu mesajın Müslümanlar için verileceğini bekleyenler daha çok beklerler.
Onlara renkli rüyalar!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar