ayyuce
Adana
DOLAR32.3351
EURO35.1553
ALTIN2311.3
Av. Alev SEZEN

Av. Alev SEZEN

Mail: [email protected]

Kanal İstanbul Hakkında Genelkurmay'dan Görüş Alındı mı?

Yerel seçimlerde farklı olup öne çıkmak için Kanal İstanbul diye bir proje ortaya atıldı. Tüm sakıncalarına rağmen Başbakanımız bu projede ısrar ediyor ve çok yakında ihalelerinin yapılacağını söylüyor. Bir gözünde dolar diğerinde euro işareti olan müteahhitlerimiz sevinçten havalara uçuyordur! Hele bir de AKP bağlantıları varsa tadından yenmez! Fakat halkımız özellikle İstanbullular bu projenin nelere sebep olacağının idrakinde değil.

Kanal İstanbul’un ekolojik dengeyi bozacağı yönünde ciddi uyarılar yapıldı. Bunların dikkat ile değerlendirilmesi gerekiyor. Ancak milli savunma ve psikolojik yönden değerlendirmeleri hiçbir yerde görmedik.

Öncelikle İstanbul’un iki yakası nerede ise iki ayrı şehir gibidir. Sosyal, kültürel, ekonomik… Bu her yönden böyledir. Aynı yakada kilometrelerce yol kat eden İstanbullular için boğazı geçmek hiç de kolay değildir. Zihinlerde iki ayrı şehir hatta iki ayrı kıta algılaması vardır. Ayrı yakadaki akrabalar ve ahbaplar çok sık görüşmez hatta bir kısmı ancak bayramlarda bir araya gelir. Aidiyet hissi göz ardı edilemeyecek bir duygu. Bu kanal ile Avrupa yakası bir kez daha bölünecek, arada bir adacık oluşacak. Anadolu ve Avrupa yakasındakiler birbirlerine daha da uzaklaşacaklar. Avrupa yakasının da batısında kalan ve Anadolu ile bağı iki defa kesilmiş olan insanlarımızın fikri bağları da iyice kopmuş olacak. Onlara belki de Yunanistan ve Bulgaristan’a gitmek daha kolay görünecek. Sınır sonuçta temsili bir hattır. Sınır yeri gelip bir vasıta veya köprüye ihtiyaç duymadan da geçilebilir.

Milli savunma açısından bu proje ne kadar doğrudur? Genelkurmay’ın görüşü alınmış mıdır? İstanbul’un fethinin önemini her açıdan unutanlar zorluğunu da mı unuttular? Peygamber müjdesine nail olmak isteyen Hak âşıkları içerisinde fetih Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerine müyesser oldu. O’nun nasıl fethettiğini ise dünya âlem biliyor.

Birkaç köprü ve tünelden ibaret iki ayrı yaka arasındaki bağı koparmak çok kolaydır. Bunlar devre dışı bırakıldığında bağ tamamen kopar. Artık gözle görülen ancak ulaşılamayan bir belde oluverir. İşgalciler için bulunmaz fırsat!

Genelkurmayın görüşü alınmadı ise derhal alınmalıdır! Bu işlem formalite icabı olmamalı, askerlik sanatının icaplarına uygun olmalıdır!

Aslında oldu bittiye getirilmeye çalışılan bu proje bir an önce iptal edilmelidir!




Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar