NET TAMİR
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.5851
EURO34.751
ALTIN2491.3
Av. Alev SEZEN

Av. Alev SEZEN

Mail: [email protected]

Papa + Patrik

Katoliklerin lideri Papa ile Ortodoksların liderlerinden Fener Rum Patriği yaklaşık 1000 yıl sonra Vatikan’da yeni Papalık töreninde buluştu. Bir önceki Papa ve Patrik 7 yıl önce 2006’nın Aralık ayında zaten İstanbul’da bir araya gelmişlerdi. Kiliseler arasındaki 1000 yıllık düşmanlık asıl o tarihte bitmişti. Bu barışı sağlayan da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dı.

Bu Hristiyan ittifakı sebebi ile Türkiye’de mutluluk sarhoşluğu içerisinde bir bayram havası estiriliyor. Hıristiyanların düşmanlıklarını bitirip bir araya gelmeleri bizi niçin bu kadar sevindiriyor? Papa’nın da onayı ile hala Haçlı seferlerine devam eden Hıristiyanların daha da güçleniyor olmasına niçin bayram ediyoruz?

Papa ve Patrik bir araya geldiklerinde "ne güzel İstanbul’da Müslümanların idaresinde yaşıyorsunuz keşke Vatikan’ı da fethetselerde bizde bu şerefe nail olsak" mı diyorlar? Yoksa 'AB, ılımlı İslam, diyalog masalları ile topraklarını ele geçirip İslambol’u nasıl tekrar Konstantinopolis yaparız'ın hesabını mı yapıyorlar? Muhakkak ki düşmanca planlarını gerçekleştirmek için Heybeliada Ruhban Okulu ile Rus Ortodoks Kilisesini de görüşmüşlerdir.

Heybeliada'yı açmak isteyenler Patrikhane’deki kin kapısını açmayı da düşünüyorlar mı?

"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar yalnızca birbirlerinin dostlarıdırlar. Ve hanginiz onları dost edinirse, kesinlikle onlardan olur. Allah yaratılış sebebine aykırı davranan toplumlara doğru yolu göstermez” ayetini anlamamız için ne gerekiyor?

Müslümanlar sürekli bölünüp ayrışırken buna sebep olan gayrimüslimler ise durmadan birleşiyorlar. Sınırlarını kaldırıyor, aynı parayı kullanıyor, ortak bir idare kuruyorlar… En önemlisi de ortak bir dini liderin etrafında toplanabiliyorlar.

Müslümanların bir ve beraber olmasına engel olunuyor, nerede ise iki Müslüman bir araya gelse kıyamet kopuyor, aralarındaki işbirliğine -D-8’lerde olduğu gibi- müsaade edilmiyor. Buna teşebbüs edenler dahi cezalandırılıyor, devlet ve hükümet başkanları alaşağı ediliyor. Maalesef bizi toparlayıp bir araya getirecek bir halifemiz yok!

Papa ile Patriğin ittifakını sağlayan Başbakanımıza her halde bütün Müslüman âlemi müteşekkirdir! 'One minute' gibi içi boş gösteriler dışında İslam âlemi için hiçbir icraatta bulunmayan Başbakanımızın bir yandan 1000 yılın düşmanı gayrimüslimleri barıştırırken öte yandan kardeş Suriye’ye düşman olması ve en son Obama ziyaretinden sonra İsrail ile kankalığı tazelemesi –ki fiilen bu kankalık hiç bitmemişti- İslam dünyasındaki aydınların gözünden kaçmıyor. Ecnebilerin İslam âlemine AKP ve Başbakanımızı örnek göstermesinin sebebi şimdi daha iyi anlaşılıyor. Herhalde birkaç Erdoğan daha olsa Rus Ortodoks Kilisesi de dâhil tüm ecnebiler Papa ve Patrik işbirliğine katılır, bir ve beraber olurlardı.

Cennetmekân Erbakan Hocam bütün bunları çok önceden dile getirmiş, bu günün manşetlerini o zamandan sanki yaşamışçasına aktarmış, işin gerçeğini söylemişti. 1000 sene vurgusunu daha o günden yapmış Erdoğan’ın bu ittifak dâhil icraatları yüzünden her iki cihanda düşeceği hali de çok açık bir şekilde anlatmıştı.

***

ABD Başkanı Obama İsrail ziyaretinde Türkiye’nin yaşadığı alçak koltuk alçaklığından daha büyüğünü yaşadı. Beyaz Sarayın bahçesinden götürüp İsrail’e diktiği manolya ağacının sökülmesi ABD ve Obama’ya çok büyük bir hakarettir. Ancak Yahudilerin tahakkümünde bulunan ABD’de başkan olabilmek ve bunu sürdürebilmek için onların desteği şarttır. Bunu bilen ve Sultan 2. Abdülhamit Han’ın dirisini huzurundan kovduğu siyonist devletin fikir babası Theodor Herzl’in mezarının önünde diz çöken Obama bunu da sineye çekecek ve en kısa sürede bu olay gündemden düşecektir.


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar