Reklamı Geç
EĞİTİM İLAN
Adana
DOLAR42.5307
EURO49.6244
ALTIN5770.2

9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali başladı
Abone ol
9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali başladı

Adana’da bu sene 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali mangal ateşinin yakılmasıyla başladı. Vali Yavuz Selim Köşger, Adana’nın çok özel bir kent olduğunu ifade ederek, "Adanalı, yemesini, içmesini ve nerede nasıl davranacağını bilir" dedi.

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde "Kuşaktan kuşağa" temasıyla yapılan "9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali" Merkez Park’ta başladı. 10-12 Ekim tarihleri arasında 3 gün boyunca lezzet şöleni yaşanması beklenirken, 1 milyonun üzerinde ziyaretçinin katılmasının hedeflendiği ifade edildi. Festival için binlerce kişi ilk günden lezzetlere akın etti. Kent protokolü, şefler ve diğer davetliler ile Merkez Park’ta festivalin kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi. Kortejin ardından Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin açılış konuşmaları gerçekleşti.

"Adanalı, yemesini, içmesini ve nerede nasıl davranacağını bilir"

Vali Köşger, Adana’nın çok özel bir kent olduğunu ifade ederek, "Bir tarafımız yayla, diğer tarafımız deniz. Böyle bir şehirden bahsediyoruz. Bu coğrafya, kadimden bu yana geleceğe yönelik iddiaları olan bir şehir. İddiamızın olabilmesi için kökleri olması lazım ve o köklere sahibiz. Kökleriniz derin, kültürünüz var olacak ve o değerleri gelecek nesle aktarmanız lazım. Ne yiyorsanız osunuz, ne yiyorsanız onu düşünürsünüz. O sebeple doğal, güzel iyi şeyler yiyin ki düşünceniz dünya çapında iddialı olsun. Adanalı o iddiayı taşıyor. Tarımın mekanizasyonunun ilk gerçekleştiği, tarıma dayalı sanayinin geliştiği bir şehir burası. Adanalı, yemesini, içmesini ve nerede nasıl davranacağını bilir. Zengin bir mutfağınız vardır ama güler yüzle bunları sunan şefleriniz yoksa yaptığınız iş heba olur. Adana’nın ve bizim mutfağımızın farkı insanlarımız gönlünü misafirlerine açıyor. Bu, dünyada başka hiçbir yerde rastlayamayacağınız bir durum" diye konuştu.

Gastronomi şehri olma iddiasını sürdürdüklerinin altını çizen Vali Köşger, "Ve bunu sürdürmemiz lazım. Otantik halini bozmadan, yeni yorumlar katarak esas olan cömert tutumumuzu değiştirmeden dünyaya tanıtmamız lazım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Köşger ve protokol üyeleri geleneksel mangal ateşini yaktı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Kurulu Başkanından Skandal RaporÖnceki Haber

Sağlık Kurulu Başkanından Skandal Rapor

Vali Köşger Sosyal Medya Fenomenlerine Öncülük EttiSonraki Haber

Vali Köşger Sosyal Medya Fenomenlerine Ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
TEST-DENEME