NET TAMİR
türk haberler
Adana
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Adana İl Dernekler Müdürlüğünden tepki çeken uygulama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana İl Dernekler Müdürlüğünden tepki çeken uygulama
Abone ol
Adana İl Dernekler Müdürlüğünden tepki çeken uygulama

Adana'da yeni kurulan derneklere uyarı yerine ceza yağdıran İl Sivil Toplum İlişkileri Müdürlüğü ekipleri yeni kurulan derneklere 'gözünün üstünde kaşın var' cezası yağdırdı.

Pandemi nedeniyle derneklere genel kurul ve toplantı yasağı getiren dernekler müdürlüğünün, ilk kurulan derneklere rehberlik yapması gerektiğini, bunu yapmak yerine astronomik ceza yöntemini tercih ettiğini ifade eden hukukçular, Adana Valiliğinin bu duruma seyirci kalmaması gerektiğini vurguladılar.

UYARI YERİNE CEZA YAĞDIRDILAR
Yeni kurulan bir dernek yöneticisi ise aynı konuyu destekler mahiyette yaptığı açıklamada, "Adana İl Dernekler Müdürlüğü tarafından Pandemi süreci içinde valilik tarafından toplantı yasağı getirildi. Yasak süreci devam ederken Adana İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı iki denetmen derneğimize gelerek inceleme başlattılar. Karar defterinde küçük bir iki hata bulduklarını, bilahare uyarı yapacaklarını  söyleyerek gittiler. Kısa süre sonra dernek başkanımızın ödemesi gerektiğini bildiren 1500 liralık bir ceza makbuzu gönderildi. Şu anda yönetim olarak dernek faaliyetlerine son vermeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Hukukçular, bu çeşit sert uygulamaların dernekçiliğin imece ruhuna gönül veren insanların şevkini kırdığını kaydederek, Adana Valisi Süleyman Elban'ın konuya müdahil olmasını istediler.


ÇDSO sağlık çalışanlarına adadıÖnceki Haber

ÇDSO sağlık çalışanlarına adadı

Hastane bahçesinde yangın paniğiSonraki Haber

Hastane bahçesinde yangın paniği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar