türk haberler
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.5899
EURO34.8092
ALTIN2497.6

Adanalı enerji devine dolandırıcılık suçlaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adanalı enerji devine dolandırıcılık suçlaması
Abone ol
Adanalı enerji devine dolandırıcılık suçlaması..

Kayseri'de yayınlanan Deniç Postası Gazetesinde yer alan habere göre, Adana merkezli enerji şirketi hakkında dolandırıcılık iddiası ile suç duyurunda bulunulduğu öne sürüldü.

Haber, Adana’da çeşitli inşaatları olan ve ayrıca ülkenin dört bir yanında enerji tesisleri kuran firmanın yetkilileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Gazete haberinde, Kayseri Enerfin Enerji A.Ş yetkilileri, G.E. firması sahibi A.G. ve 6 kişi hakkında Cumhuriyet savcılığına, dolandırıcılık iddiası ile şikâyetçi olduğu iddiaları yer aldı.

Kayseri Deniz Postası haberinde iddialar şu şekilde yer aldı:

KAYSERİ DENİZ POSTASI HABERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

"Çuhadaroğlu inşaatın sahibi, eski vali yardımcısı Mehmet Turan Çuhadaroğlu, Osmaniye’de yaptırdığı 10 MW GES tesisin inşasını, Kayserili firma olan Enerfin Enerji A.Ş ye yaptırdı. Bir süre sonra Çuhadaroğlu firması iflas etti. Yapılan anlaşmayla da, GESİ borçları ile Adana firmasının sahibi G.E.'ye satıldı. G.E. firması sahibi A.G. yapılan görüşmelerde, Çuhadaroğlu’nun borçlarını ödemeyi kabul ederek, imalatların faturasını G.E.'ye kesilmesini istedi. Bunun üzerine, Enerfin enerji, 7 milyon 892 liralık imalat faturasını kesti. Bu miktar faturanın da, 3 Milyon lirasını tahsil etti.

Enerfin enerji yetkilileri, kalan 4milyon 892 bin lirayı alamayınca, firma sahibi sahibi A.G.'i Cumhuriyet Savcılığına şikayet etti.

Şikâyeti değerlendiren Cumhuriyet savcısı, A.G., Genel Müdür S.M., F.D., ile E. Mühendislik çalışanı C.A., Ö.K., S.S. ile E.M.'ın ifadesini aldıktan sonra kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Karara, Enerfin Enerji avukatı, itiraz edince, Sulh ceza hâkimliği,hukuki işlemin devamı noktasında dosyayı uzlaştırma uzlaştırma bürosuna gönderilmesine karar verdi."

Taraflardan gelen açıklamaları aktarmaya devam edeceğiz.


Tahteravalli..Önceki Haber

Tahteravalli..

Adana’da KPSS heyecanı yaşandıSonraki Haber

Adana’da KPSS heyecanı yaşandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar