NET TAMİR
türk haberler
Adana
DOLAR32.5926
EURO34.8175
ALTIN2508.8

Başkan Durukan’dan 8 Mart Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Durukan’dan 8 Mart Mesajı
Abone ol
Sağlık-sen Kadın Komisyonu Başkanı Şadiye Durukan 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Sağlık-sen Kadın Komisyonu Başkanı Şadiye Durukan 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Durukan yapmış olduğu açıklamada;

"Kadın hayattır, Hayat kadınla başlar ve güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum bizim sloganımızdır.
1857 yılında emekçi kadınların seslerini ilk defa dünyaya duyurduğu anma gününü, Ülkemizde dünya kadınlar günü olarak her yıl çeşitli etkinliklerle kutlamaktayız.
Cumhuriyet Devrimi’yle Türk kadını, özgür bir kimlik kazanmış bu kimliğinin kazanımlarıyla yorulmadan çalışmayı, başarmayı amaç edinmiştir.
Türkiye'de kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkını veren yasal düzenleme, 1934 yılında Anayasa ve Seçim Kanunu’nda değişiklik yapılması sonucu gerçekleşti. Kadınlar 22 yaşında seçme, 30 yaşında seçilme hakkına sahip oldu. Böylelikle Atatürk, kadınlara çok sayıda Avrupa ülkesinden daha önce bu demokratik hakkın verilmesini sağlamıştır. 

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları sendikası kadın kolları olarak ülkemizde cinsiyet ayrımcılığının artık son bulması ve kadınlarımıza pozitif ayrımcılığın ön planda tutulması, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin durdurulmasını istiyoruz.
8 mart dünya emekçi kadınlar günü arifesinde en son Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışan ve eşi tarafından öldürülen sağlık çalışanı kardeşimize Allahtan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum ve kadına şiddeti önlemek için, gerekli yasaların ivedilikle ağırlaştırılmasını ve uygulanmasını istiyoruz.
 Geçmişten gelen erkek egemen politikalara son verilmesini, fırsat eşitliği tanınmasını, kadın çalışanlarımıza 2.sınıf muamele yapılmamasını, kariyer basamaklarında sadece kadın oldukları için eğitim ve donanımlarının gözardı edilerek önlerinin kesilmemesini, yönetim kadrolarında ivedilikle eşit şartlarda hak sahibi olmalarını istiyoruz
Ülkemizde kadınlarımızın önlerindeki engellerin kaldırıldığı, içlerindeki o sınırsız gücü harekete geçirip,,coşkuyla Ben Kadınım dedikleri günleri hep beraber görmeyi UMUT ediyoruz.
Selam olsun sırtında dünyayı taşıyan kadına…
Selam olsun göğün yarısına
Selam olsun kavganın gülen yüzüne
Kadına emekçi kadınlara 
Selam olsun diyoruz. 8 mart Dünya Kadınlar gününü içtenlikle kutluyoruz" dedi.


Kocası, babası tarafından öldürülen kadının avukatından açıklamaÖnceki Haber

Kocası, babası tarafından öldürülen kadı...

Kaçan otomobilde 23 saksı kenevir ele geçirildiSonraki Haber

Kaçan otomobilde 23 saksı kenevir ele ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar