NET TAMİR
türk haberler
Adana
DOLAR32.6266
EURO34.7632
ALTIN2498.2

Başkandan ’Kocaispir’ Sözü: Çözüm belli gereken yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkandan ’Kocaispir’ Sözü: Çözüm belli gereken yapılacak
Abone ol

"Yüreğir özgür mh. 2370 sokak alt yapı eksikliğinden kaynaklanan su baskınları nedeni ile belediyeye şikayette bulunan soyadı bizde saklı Mehmet isimli okurumuzun talebini gündeme aldığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir yazılı bir açıklama ile gazetemiz ilgililerine teşekkür etti. Kocaispir yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Teknik olarak Adana geneli düşünüldüğünde Yüreğir ilçesi yerleşim yeri itibarı İle genel olarak kodun(yüksekliğin) düşük olduğu bir bölgede bulunmaktadır, zeminin yapısıda göz önüne alındığında, maalesef yollarımızda oturmalar-çökmeler ve bunlara bağlı su birikmeleri oluşabilmektedir. Bu durum yol çalışmalarımızda karşılaştığımız ve teknik çözümü noktasında yoğun enerji harcadığımız bir konudur. 

Özgür mahallesi 2370 sokakta; Sarıçam deresi, DSİ Sulama kanalı ve D-400 üçgeninde kalan eski yerleşimin hakim olduğu ve kodun (yükseklik) düşük olduğu bir alanda bulunmaktadır.
Haberde de şikayet sahibinin bahsettiği gibi alt yapı olmadığı veya eksik ya da yetersiz olduğu durumlarda bu sorunla daha sık karşılaşılmaktadır.

Özgür mahallesi 2370 sokakta en son yaşanan sel felaketi ve sonrasındaki süreçte su birikmeleri meydana gelmiştir, bu su birikmelerinin kesin çözümünün ASKİ  ile koordinasyon gerektirdiği ve uzun süreceği düşünülerek suyun sokaktan bir an önce uzaklaştırılması ve kesin çözüm sağlanana kadar tekrar suyun birikerek evlere zarar vermesini önlemek için böyle bir çözüme başvurulmuştur. 

Özgür mahallesi 2370 sokak ve benzer durumda olan sokaklarımız İçin ASKİ ile koordinasyon sağlanacak olup yağmur suyu bacalarının sayısı artırılacak, ihtiyaç duyulan konumlara yenisi eklenecek 
Ve bundan sonra proğramlı şekilde yolların tadilatı yapılacak veya yenilenecektir.

Şikayet sahibi Mehmet bey’e ve Adana haber’e bu teknik-estetik hassasiyetlerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim."


Su kuyusunda hayatını kaybedenler toprağa verildiÖnceki Haber

Su kuyusunda hayatını kaybedenler toprağ...

Betonu delen domates şaşkına çeviriyorSonraki Haber

Betonu delen domates şaşkına çeviriyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar