ayyuce
Adana
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

Ceyhan’da KADİR AYDAR Depremi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ceyhan’da KADİR AYDAR Depremi
Abone ol

Eski Ceyhan Belediye başkanı Kadir Aydar, 5 aya yakın süredir tutukluluğun ardından Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından tahliye edildi. 

Tahliye kararının ardından gazetecilere konuşan Aydar'ın avukatları, iddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcısı ve gözaltı süresinde ifade alan emniyet personelini 'uydurma suç' üretmek ve 'sanıkları birbiri aleyhinde ifade vermeye zorlamakla suçladılar.

Kadir Aydar'ın avukatlarının kayıtlara geçen ortak açıklaması şöyle:

"Mahkeme 5 sanığı da tahliye etti. iddianame ile ilgili suç duyurusunda bulunulacak. Emniyet müdürlüğü ve savcılık makamı tarafından sahte deliller üretilmiştır. Sahte delillerin yanında sanıklara psikolojik şiddet uyguilanmıştır. Bilindiği üzere, TCK'da "sanıklara gözaltında tutuldukları süre içinde saatlerce ifade alınması usule aykırı olarak tanımlamıştır. Tüm sanıklar bu durumu duruşma sırasında dile getirdiler. Emniyet güçleri tarafından ifadeleri alınırken psikolojik baskıya maruz kaldıkları ve ayrıca, diğer sanıklar aleyhinde ifade vermeleri halinde kendilerine serbest kalacaklarının söylendiğini ifade ettiler. Bu da hukuk anlamında tam bir skandaldır. Buna ilişkin gerekli başvuruları yapacağız. Mahkeme heyeti de beyanlarımız üzerine esas hakkında karar yönünden değerlendirme yapacağını söyledi. Bugün Ceyhan'daki Ağır Ceza Mahkemesi, emniyet güçleri ve savcılık makamınca yapılan tüm hukuka aykırı uygulamaları gidererek adaletin tecellisine imkan tanımıştır. Ceyhan'da hakimler var diyebildiğimiz bir günün mutluluğunu yaşıyoruz. Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi tüm baskı ve hukuksuzluklara direnmiş, haklı beyanlarımızı kabul etmiştir. 

Tapelerde oynama var. Bu çok net bir durum. Sanıklar arasında gerçekleşen konuşmanın bir kısmı çıkarılarak, Kadir Aydar sanki 135 bin dolar rüşvet almış gibi bir sonuç çıkarılacak şekilde tape düzenlemesine gidilmiştir. 

Tape görüşmeleri mahkemede hakimler tarafından dinlendi ve bu dinlemede Kadir Aydar'a 2018 yılında verilen bir borç paraya ilişkin olduğu anlaşıldı. Zaten, tahliyenin en büyük nedenlerinden biri de emniyet ve savcılık tarafından tapelerdeki oynamaların açığa çıkmasıdır.

Bilerek mi, kasıtlı mı, gözden kaçırılarak mı yapıldığını bilmiyoruz. Biz kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü, tapenin içindeki konuşmalar müvekkil üzerinde suç algısı yaratmıştır. Biz bugün bunu ispatladık.
Yüce mahkeme de bu konuda Adana jandarma kriminale yazarak sahteciliğin ortaya çıkarılması için bir ara karar kurdu. hepimiz göreceğiz. Tapelerdeki oynamaları ispatlayacağız. Kadir Aydar hukuka aykırı delillerle tutuklanmıştır. Ceyhan halkının 31 yaşında seçtiği gencecik bir çocuğun 6 ayı ve özgürlüğü yok edilmiştir. 

Ceyhan Adliyesi için de tarihi bir gündür. Ankara'da hakimler var sözünün yanında, "Ceyhan'da da hakimler var" olduğunu göstermiştir. Bu kararı veren hakimleri cesaretinden, vicdanlarının sesini dinleyip, adil kararlarından dolayı tebrik ediyoruz."


Annelerin mezarlarına çiçek dikildiÖnceki Haber

Annelerin mezarlarına çiçek dikildi

Çevreyi kirleten geri dönüşüm tesislerine sıkı denetimSonraki Haber

Çevreyi kirleten geri dönüşüm tesislerin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar