Prof. Dr. Ahmet Maranki, sofraların vazgeçilmezi olan ekmeğin mayasının içinde insan kılı olduğunu söyledi.
Kısa bir süre önce Adana'ya gelerek konferans ve açılışta bulunan Prof. Dr. Ahmet Maranki, sofraların vazgeçilmezi olan ekmeğin mayasının içinde insan kılı olduğunu söyledi.
Ekmek mayasının ağırlıklı olarak Çin'den ithal edildiğini söyleyen Prof. Maranki, "Çin'de berberlerin traştan sonra topladığı saç kılları ekmek mayasına hammadde olarak karıştırılıyor" dedi.
"ÇİNLİLERİN DNS'INI YEDİRİYORLAR!
Ekmek yapımında kullanılan 17 çeşit katkı maddesi olduğunu söyleyen Maranki, sözlerine şöyle devam etti:
"Sistein ekmek yapımında kullanılan bir katkı maddesidir. En büyük üretici Çin’dir. Almanya ve Japonya’da da üretilmektedir. Genellikle berberlerden toplanan insan saçı ve domuz kıllarından üretilen L-sistein ayrıca kaz-ördek tüyleri ve boynuzdan da üretilebilmektedir. Son zamanlarda ise mikrobiyal fermantasyon teknolojisi kullanımı az da olsa başlamıştır. Fakat ne yazık ki, nispeten çok ucuz olması sebebiyle insan saçı ve domuz kılı en çok kullanılan hammaddedir. 10 kg saç veya kıldan yaklaşık 1 kg sistein elde edilmektedir. Avrupa Birliği Ülkeleri, Amerika, Kanada ve tabii Türkiye'de fırınlar, maalesef insan saçından üretilen L-cyctein katılmış un kullanmaktadır. Hâlbuki Endonezya'da sentetik malzemeden üretim yapılmaktadır"
Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Mehmet Ali Bulat'da konuyla ilgili şu ifadeleri paylaştı:
"unun içinde, kıvam almasını, çabuk yoğurulmasını ve ekmek pişerken içinin de rahat pişmesini sağlamak için mutlaka bir miktar L-cystein katmaları gerekiyormuş. Öyle diyorlar. O yüzden de fabrikalar unu miks ederken bu aminoasidi de katıyorlarmış… Tabii ki size L-cystein demiyorlar. Ne diyorlar? E 920, E 921, E 910! Bunların ne olduğunu söylemiyorlar. Bunlar işte size sözünü ettiğim o aminoasit. Siyah saçlı insanların baş kılı, domuz kılı ve kaz-ördek tüyünden yapılan bir katkı maddesi.
Bugün bu maddenin en büyük üreticisi Çin (% 90)! Çin'de siyah saçlı erkek çok… L-cystein de en çok siyah saçlı insanın kılında bulunduğu için berber atıkları bu iş için kullanılıyor. Daha kolay elde edildiği ve ucuz olduğu için…
Yorum Yazın