sabancı
NET TAMİR
türk haberler
Adana
DOLAR32.4356
EURO34.4617
ALTIN2488.7

Ekspertiz hilelerine karşı dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekspertiz hilelerine karşı dikkat!
Abone ol
Ekspertizde karşılaşılan hilelere dikkat edin!

King wash sahibi ve Otomotiv uzmanı Duran Pekergin, araba satın almak amacıyla ekspertize gitmek isteyenleri uyardı:

Otomobil alacaklar nelere dikkat etmeli? Ekspertizlerde en çok rastlanan hileler ve unutulan konular neler? Ekspertiz sonrasında ortaya çıkan sorunlarla ilgili izlenmesi gereken yollar neler? Tüm soruların cevaplarını oto ekspertiz sektörün uzmanlarından gelen yanıtlardan gelen yanıtları sizlere iletiyoruz.

SON ZAMANLARDA SIKLIKLA KARŞILAŞILIYOR
Hasarlı araçların yüksek onarım maliyetleri sebebiyle birleştirme gibi yöntemlerin kullanıldığını belirten Duran Pekergin, "Birleştirilen araçlarla son dönemde sıklıkla karşılaşılıyor. Araç iç direklerinin, marşbiyellerinin ve alt taban sacının kontrolü esnasında araca uygulanan işlemi rahatlıkla tespit edebiliyor" dedi.

Eksik veya yanlış bilgi verilerek sorun yaşayan alıcılarla sık karşılaştıklarını belirten Pekergin, "Bu durum genelde araçların hasar geçmişleri ile alakalı oluyor. Örnek verecek olursak; boyasız olarak satışa sunulan bir araçta bir ya da birkaç parçada boya çıkma durumu veya satıcı tarafından boyalı olarak bildirilen parçaların değişmiş olduğunun tespit edilmesi gibi durumlarla oldukça sık karşılaşılıyor. Araca talip olan kişiye araç sahibi tarafından verilen bilgilerle, ciddi kontroller sırasındaki tespitler arasında büyük farklar oluşabiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

KİLOMETRE DÜŞÜRME HALA ZİRVEDE
En çok karşılaşılan hadiselerin başında parça değişimi ve kilometre düşürme konuları olduğunu belirten Pekergin, "İkinci el araç satış değerini doğrudan etkileyen boyanan veya değişen parça konusunun bertaraf edilmesi amacıyla, kaza yapan araca aynı renkte çıkma parçaların takılarak alıcıya orijinal iddiasıyla satılmaya çalışılması en sık karşılaşılan vakaların başında yer alıyor.

Kilometre düşürme maalesef hala en çok başvurulan yöntemlerin başında yer alıyor. Ekspertiz esnasında tespit edilemeyeceği düşünülerek, ekspertiz öncesinde araca katkı yapılarak motor arızalarının gizlenmeye çalışması ve ciddi soruna sebep olabilecek durumların küçük onarımlar yapılarak aracın satılmaya çalışılması da karşılaştığımız diğer önemli konular olarak öne çıkıyor" dedi.

Pekergin, ekspertiz hizmeti alacak vatandaşların kurumsal, güvenilir ve TS 13805 hizmet yeri yeterlilik belgesi olan bir işletme tercih etmelerini tavsiyesinde bulundu.


Çukurova’da mısır hasadı başladıÖnceki Haber

Çukurova’da mısır hasadı başladı

”40-50 yıldır yapılmayan işleri 3 yılda yapmaya başladık”Sonraki Haber

”40-50 yıldır yapılmayan işleri 3 yılda...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar