FETÖ’nün Adana ayağı ’ÇAY’ mı?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Fetö'nün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalıdır" ifadesinin ardından gözler Adana'nın Pozantı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çay'a çevrildi.
Mustafa Çay ve kardeşi Nurettin Çay, 15 Temmuz’dan sonra haklarında yürütülen FETÖ soruşturması nedeniyle gözaltına alındılar. 5 Ağustos 2016’da da tutuklandılar. Tutuklama kararının ardından İçişleri Bakanlığı, Çay’ı belediye başkanlığı görevinden aldı.
Mustafa Çay, 8 ay tutukluluğun ardından 24 Nisan 2017’de tahliye edildi. Görülen duruşmaların sonucunda yerel mahkeme, mahkeme başkanının muhalefetine rağmen Çay hakkında beraat kararı verdi. İçişleri Bakanlığı da Çay’ı görevine iade etti.
İSTİNAF BERAAT KARARINI BOZDU, CEZA VERDİ
Savcı ise Mustafa Çay hakkındaki beraat kararına itiraz etti. İstinaf mahkemesi olan Adana Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, dosyayı inceledikten sonra 16 Ocak 2019’da verdiği kararında Mustafa Çay hakkındaki beraat kararını bozdu ve “Silahlı terör örgütüne yardım etme” suçundan cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, Çay’a önce 5 yıl, daha sonra da indirimlerle birlikte 1 yıl 13 ay hapis cezası verdi.
BELEDİYEDEN ÇIKAN HİMMET LİSTESİ
Mahkeme kararında Çay hakkındaki delillere de yer verildi. O delillerden en dikkat çekici olanı, Çay’ın Pozantı Belediyesi'ndeki makamında yapılan aramada ele geçirilen bir liste. Mahkeme kararında o listeyle ilgili şu ifadeler yer aldı:
“'Pozantı Akçatekir Hizmeti 21 Ağustos 2015 Cuma günkü istişarede toplanan himmetin hayır’ sahipleri ibarelerinin bulunduğu A4 kağıdında aşağıdaki ibareler bulunmaktadır:
Mustafa Çay (Belediye payı) : 28.500 TL
Mustafa Çay (Kendim) : 11.000 TL
Mehmet Arısoy : 7.500 TL
İbrahim Doğan: 4.000 TL
Mesut Ağca : 2.000 TL
Emniyet Personeli : 2.000 TL
Cezaevi Personeli : 2.500 TL
Diğer Memur Hizmeti : 2.800 TL
Nurettin Çay :1.000 TL (Ayrıca 1.500 TL'lik erzak"
FETÖ’NÜN BELEDİYE İMAMIYLA FOTOĞRAF
Dosyada ayrıca FETÖ'nün Belediyeler İmamı olan Erkan Karaarslan'ın Mustafa Çay'la çekilip sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf da delil olarak yer aldı.
"SAVUNMALARINA DAİREMİZCE İTİBAR EDİLEMEYECEĞİ KANAATİNE VARILARAK…”
Mahkeme kararında şunları kaydetti:
"2015 yılı ve öncesi süreç içerisinde FETÖ/PDY örgütü tarafından toplantıların yapıldığı Burç Misafirhanesi isimli yere toplantı zamanlarında en az 4-5 kez gittikleri, Pozantı Akçatekir hizmeti 21 Ağustos 2015 Cuma günkü istişarede toplanan himmetin hayır sahipleri ibarelerinin bulunduğu A4 kağıdında yazılı belgeden anlaşılacağı üzere, azımsanmayacak maddi yardımda bulundukları, süreç içerisinde gerek maddi olarak gerekse manevi olarak FETÖ/PDY terör örgütünün destekleyecek eylemlerde bulundukları, her iki sanığında belirtilen süreç içerisindeki tüm eylemlerinin FETÖ/PDY terör örgütüne madde manevi yardım niteliğinde bulunduğu, savunma içeriklerine göre inkara yöneldikleri açıkça belirlenen sanıkların savunmalarına dairemizce itibar edilemeyeceği kanaatine varılarak, sanıkların silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım ettikleri anlaşıldığından, o yer Cumhuriyet Savcısının istinaf talebi yerinde görülmekle ilk derece mahkemesince verilen beraat kararlarının kaldırılarak silahlı terör örgütüne yardım etme suçundan hüküm kurulmuştur."
Mustafa Çay, hala belediye başkanı olarak görev yapıyor.
Kamu adına soruyoruz:
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin peşini bırakmadığı 'siyasi uzantı'nın Adana'daki 1 numarası Pozantı Belediye Başkanlığına iadesi tartışmalara yol açan Mustafa Çay olabilir mi?
Yorum Yazın