ayyuce
Adana
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4

Number One..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Number One..
Abone ol
Dünya raydan çıktı.. 3. Dünya savaşının ayak sesleri gelirken makinistler hızla aynı makasta ilerliyor.

Rusya Ukrayna, Rusya Abd krizi görülen o ki Nato ülkeleri ve dolayısıyla Türkiye'nin tabiki dünyanın başını ağrıtacağa benziyor. Bu durumda Türkiye'nin stratejik durumu her zamanki gibi önem arz etmekte.. kırk katır mı kırk satır mı?.
Bütün bu kargaşa, pandemi ve ekonomik kriz global savrulmalar vatandaşı psiko, sosyal oldukça hırpalamış bezdirmiş durumda.. öyleki damdan atlayana atla, atla diye tempo tutanların başka versiyonu şimdi de savaş çıkarsa çıksın diyecek kadar çok boyutlu zarar, ziyanlarını göremeyecek kadar katılaşmış ne yazık ki.

Bütün bunlar olurken kuşlar ve sazanlar eşliğinde cambazlara bakmaya devam..

Aidiyet.. tarafsız, objektif olarak yanlışlara ortak tepki, doğrularda ortak birliktelik yazık ki fanatik aidiyet barbarlığı ile sakata uğramaktadır.
Toplumun ortak değerleri katledilmekte, her bir durumun karşı tarafı buna sessiz kalmakta veya yanlışa taraf olarak dramatik yıkıma ortak olmaktadır.
İnançlara saygı derken.. hz Adem ve hz Havva ilk insanlardır, hz Adem ayrıca bir peygamberdir, inanmıyabilirsin fakat hakaret edemezsin kardeşim, hadi ettin o halde inanca saygı derken saygı bekleyip demokrasi havarisi kesilemezsin, hele de toplumun sanat, siyasi, mesleki öncülerindensen sorumluluğunu bilmelisin.. bayan serçe.
Bir diğeri.. serçeye kışş derken eğer çocuk tacizcilerine, kadın katliamına, inanç tüccarlarına tepki vermiyorsan şayet, senin kartala, şahine, kargaya da kışş deme doğruluğun olmadıkça, kardeşim bu konuya eleştiri hakkını da sana vermezler. 
Çifte standart, adamına yani görüşüne göre muamele doğruların, ortak değerlerin yıkımcısıdır.

Bir partili bir partiyi, bir parti bir ülkeyi kurtarır.

Partizan.. takım tutar gibi parti tutanlar her yanlışta itiraz etmeyen, partisini emmebasma tulumba gibi destekleyenler bunun adını sadakat, yanlışa tepki verenlerin adını da hiyanet koydukları bir siyasi iklim mecrası bu ülkeye ne verebilir ki..

3 türlü partili var..
1- Gerçek partili idealist; kişilerin değil davasının peşinden gider, objektiftir.
2- Şovmen partili var; birşey yapmasa da mış gibi görünür, yaygarayla iyi bir çığırtkandır.
3- Dalkavuk partili; pervane böceği gibidir hep alkışlar, kurban hayran diye hep över.

Tabiki her zaman 2 ve 3 numaralar kazanır ülke kaybeder. Partilerin yapması gereken dillerinden düşürmedikleri siyasi ahlaka ve liyakata evvela kendilerinin uymalarıdır.
Ağırlaşan ülke sorunları ve bu sorunları çözmeye talip iseler bunu bizati göstermeli, doğru kişiler, güçlü kadrolarla güven vermeliler.
Genelbaşkan, parti programı genel siyaset ve politika tabiki önemlidir fakat yetmez.. iktidara, başarıya taşıyacak halk, vatandaşla iletişim, etkileşime geçecek olan en etkin iletken örgütlerdir.
İl, ilçe, belde temsiliyet noktaları bulundukları mahallerin sevgi, saygı ve güvenini sağlamış güçlü profilli kişilerden oluşmalıdır. Dayatılan partinin bile kurtaramadığı kişiler olduğu gibi, partiyi kurtaran kişilikler de olduğu gerçeğiyle hareket edilmelidir. Seçim sürecinde halkla bütünleşmede halka yakın halkı tanıyan bilinçli kişilerin öncülüğünde çalışmalar yürütülmelidir.
Mahalle temsilciliklerinden, sandık görevlilerine kadar başarı sağlıklı süreç ister.
Elbetteki siyasete temiz yüzler gerek, ama sorunlar o kadar yoğun seçim o kadar önemli ki o yüzlerin siyaseten temiz kalmış idealist, güncel, vizyonel insanların desteği ve tecrübesine değer vererek harmanlayarak ilerlenir.

Başarının yolu.. Hazineye ancak katma değeri yüksek 'Nitelik korumalı vadeli yatırım'dadır.

Yani yukarda belirtilen 1 numaralılarla.. yani 'Number One' olanlarla. 


Yüreğir Kaymakamı Bingöl öğrencilerin karne heyecanına ortak olduÖnceki Haber

Yüreğir Kaymakamı Bingöl öğrencilerin ka...

Ejder meyvesi bahçesi buz tuttu, üretici buz sarkıtından mikrofon yaptıSonraki Haber

Ejder meyvesi bahçesi buz tuttu, üretici...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar