türk haberler
türk haberler
Adana
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Selçuk Özdağ olayının perde arkası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Selçuk Özdağ olayının perde arkası
Abone ol
Selçuk Özdağ olayının perde arkası..

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın evinin önünde uğradığı saldırının yankıları sürüyor.

Selçuk Özdağ' a düzenlenen silahlı ve sopalı saldırı ile ilgili olarak tutuklanan Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Abdurrahman Gülseren (32)  Adanalılar tarafından yakınen bilinen bir isim.

1 Aralık 2016'da, Adanalı Avrupa Şampiyonu boksör kardeşler Buğra ve Alptuğ Öner, Abdullah Yüksel tarafından yanında taşıdığı ruhsatsız silahla vurulmuştu. Kentte ülkücü olarak tanınan Abdullah Yüksel, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öner Kardeşler sorumlu olarak dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'u göstermişti. Kılavuz'un olaydan bir süre sonra Abdullah Yüksel'i cezaevinde ziyaret ettiği de öne sürüldü.

İddiaya göre; Avrupa şampiyonu boksör kardeşler Muratcan Buğra (25), Alptuğ (26) ve ağabeyleri Bahadırhan Börteçine Öner (29) 4 kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Bahadırhan Börteçine ve Alptuğ Öner bacaklarından yaralandı. Muratcan Buğra Öner ise yara almadan kurtuldu. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis olaya karıştığı ileri sürülen Abdullah Yüksel ile 3 arkadaşını yakaladı. Öner Kardeşler olayında 1 numaralı fail olarak tutuklanarak cezaevine konulan Abdullah Yüksel, daha sonra Ankara Ülkü Ocakları Başkanlığına getirildi.

Selçuk Özdağ'a Ankara'da düzenlenen silahlı ve sopalı saldırının ardından tutuklanan Ülkü Ocakları yöneticisi Abdurrahman Gülseren'in Erdoğan'ı tehdit ettiği video ortaya çıktı. Dikkat çeken detay ise bu video A Haber'de verildi. Videoda Selçuk Özdağ’a saldıran kişinin "Erdoğan’ı Abdulhamit gibi devireceğiz" sözleri dikkat çekti.

"Doğru olanı desteklemek, yanlışı ise eleştirmek gerekiyor" Bu cümle Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi'ye ait.

Selvi, köşe yazısında MHP lideri Bahçeli'nin sözlerini aktararak: "MHP, sokağı bilir, hasmı bilir, haini bilir, tuzak ve tertipleri bilir ve tanır. Ancak Milliyetçi-Ülkücü hareketi tarafı olmadığı saldırılarla ilişkilendirmeye ve yargılamaya cüret etmek terörizmin lügatinden beslenenlerin harcıdır. Aynı zamanda bühtandır, komplodur. Sırtımızdan kurban kestirmeyiz. MHP’nin sokakta işi yoktur. Kavga ve karışıklıkta hayır görmesi imkânsızdır" cümleleri üzerine değerlendirmede bulunuyor.

Selvi; "Bahçeli’nin sözleri kadar zamanlaması da önemliydi, yerindeydi. Ama devamındaki gazetecilere ve siyasetçilere gelen tehdit dilini nereye koyacağız?" diyor.

Tarafsız yorumları ile tanınan Hürriyet yazarı ekliyor: "Bahçeli’nin, faturanın MHP’ye kesilmesine itiraz etmesi anlaşılabilir bir tavır. Ancak bu algının oluşmasında bazı MHP yöneticilerinin sorumluluğu yok mu? Bahçeli’nin mesajının bir adresinin de MHP olması gerekiyor muydu?"

Selçuk Özdağ ve Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu saldırıya uğruyor.. Gazeteci Ayşenur Aslan, Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek tarafından tehdit ediliyor.. Özdağ olayını soruşturmakla görevli savcı Alpaslan Tufan'a kimlikli organize tehditler yağıyor. Bütün bunlar olurken MHP lideri 'sırtımızdan kurban kestirmeyiz" derken, neden hala 'saldırıyı kınamıyor..' 

Merhum Alpaslan Türkeş'in oğlu, eski MHP Gn. Bşk Yardımcısı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in "AZGIN MİLLİYETÇİLİK TEHLİKESİ YAKIN, ISLAH EDİLMELİ" sözü bu noktada son derece anlamlı.

Bu konuya tekrar geleceğiz.


AKAMDER’e teşekkür belgesiÖnceki Haber

AKAMDER’e teşekkür belgesi

Ak Parti Başkan Ay’la ilçeleri fethettiSonraki Haber

Ak Parti Başkan Ay’la ilçeleri fethetti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar