NET TAMİR
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.601
EURO34.805
ALTIN2507.2

TERZİLERİN USTASI UYARDI: "HAZIR GİYİM ÖZEL DİKİME RAKİP OLAMAZ"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
TERZİLERİN USTASI UYARDI: "HAZIR GİYİM ÖZEL DİKİME RAKİP OLAMAZ"
Abone ol
"HAZIR GİYİM ÖZEL DİKİME RAKİP OLAMAZ"

Can Moda Dikim EVİ işletmecisi 'Kadın Terzisi Mehmet Emin Sevinç' mesleğin son demlerinin yaşandığını söyledi.

Eskisi gibi terzi çırağı yetişmediğini ve yeni nesil arasında hiç terzi olmadığını belirten Sevinç, "9 yaşında mesleğe  başladım. Yeni yetişenler giderek azaldı, usta yetişmiyor. Hayatta kalan son ustalar olarak bizler de hayat şartlarınının ağırlaşmasına rağmen direniyoruz" şeklinde konuştu.
Özel dikimler hazır giyim sektörünün ağırlık kazanması üzerine gerilediğini sözlerine ekleyen Mehmet Emin Sevinç, terzilerin şimdilerde ancak tamir işleriyle meşgul olmak zorunda kaldıklarını söyledi.

"TERZİLİK MESLEĞİ PİYASANIN DENGESİDİR"

Sanayi ve teknolojinin hayatın her alanına girdiği günümüzde, el emeği ile yapılan birçok mesleğin kaybolmaya yüz tuttuğunu sözlerine ekleyen Sevinç, daha sonra şu görüşlere yer verdi:
"El emeği ile yapılan terzilik mesleği de kaybolmaya yüz tutmuş meslek dalları arasında. Günümüzde sökme dikme ve tamirat işleri dışında iş yapamaz durumdayız. Vatandaşlar geçmişteki gibi özel dikim kıyafetler diktirmek yerine artık hazır giyimleri tercih ediyor. Pandemi yasakları çerçevesinde düğün ve benzeri organizasyonlar da iptal edilince terziler skııntılı bir süreç içine girmiş oldu. Ekonomik şartlar ve terzi çırağı yetişmemesi nedeniyle, terzilik mesleğinin yok olmaya yüz tutmuş meslekler arasına girmesine ramak kalmış durumda."

"PARANIZI SOKAĞA ATACAK KADAR ZENGİN DEĞİLSİNİZ"

Mehmet Emin Dinç, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: "Kişiye özel dikimin kumaş kalitesi dikkate alındığında, hazır giyime göre çok daha avantajlıdır. Üzerinizde şık durur, ayrıca son derece uzun ömürlüdür. Hazır giyimi 1-2 yıl sonra kaldırıp atmak zorunda kalabilirsiniz, oysa ki özel dikim iğneden ipliğe, her aşamada incelik, zerafet ve de kalite gerektirir. Özetle, bir kere alıp uzun yıllar kullanırsınız,  paranızı sokağa atmamış olursunuz."
Can Moda Dikim evi (Kadın Terzisi) Mehmet Evin Sevinç - Tel: 0543 574 26 28

 


AZERBAYCAN NAKLİYE VE LOJİSTİK HİZMETLERİÖnceki Haber

AZERBAYCAN NAKLİYE VE LOJİSTİK HİZMETLER...

GENÇ VİRTÜÖZ ÇDSO'DA KONSER VERDİSonraki Haber

GENÇ VİRTÜÖZ ÇDSO'DA KONSER VERDİ

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar