türk haberler
türk haberler
Adana
DOLAR32.5932
EURO34.7849
ALTIN2507.1

5 Bin Türkmen Sınırda Aç Susuz Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5 Bin Türkmen Sınırda Aç Susuz Bekliyor
Abone ol
Suriye'nin Kilis sınırına yakın köylerde IŞİD ile muhalif grupların çatışması arasında kalan Türkmenler sınırda 1 haftadır Türkiye'nin kapıları açmasını bekliyor.
IŞİD'in Suriye'nin Azez kentine bağlı Kilis sınırına yakın olan bazı köyleri ele geçirmesinin ardından muhalif gruplarla aralarında başlayan çatışmalar da arttı.

Kilis sınırındaki onlarca köyde olduğu gibi nüfusunun yüzde 80'si Türkmen olan 2 bin kişilik Barakaltı köyünde de endişeli bekleyiş sürüyor.

"TÜRKİYE BİZİ ALSIN"

Barakaltı köylüleri çatışmaların başladığı sabah saatlerinde Türkiye sınırına geliyor. Çatışmaların sona erdiği gece saatlerinde ise tekrar köylerine dönüyorlar. Ölümcül "yolculuk" cuma gününden bu yana devam ediyor. Sınıra gelen ve Türkiye'ye girmek isteyen köylüler ise içeriye alınmıyor.

"SINIRDA AÇ - SUSUZ AĞAÇLARIN ARASINDAYIZ"

Telefonla CNNTürk canlı yayınına bağlanan Barakaltı köyü sakinlerinden Muhammet Hoca "Cuma gününden beri bombaların, mermilerin arasında Türkiye sınırı ile köyümüz arasında gidip geliyoruz. Biz şu anda sınırda Türk köylerinin arasında kalıyoruz, ağaçların arasında aç susuz, Suriye sınırının içindeyiz. Türk yetkilierden yanımıza kimse gelmedi. Hiçbir yardım görmedik. Asker kulübesine gittim, komutanla konuştum, bizi almayın çocukları alın dedim, 10 çocuk alın o da kabulüm dedim. Komutan 'Validen yazı gelmeden alamam' diyor" dedi.

"TÜRK ASKERİ SINIRA YAKLAŞTIRMIYOR"

Yaklaşık 4-5 bin kişi olduklarını belirten Muhammet Hoca sınır bölgesinde çatışmanın seyrine göre sürekli yer değiştirdiklerini belirterek "Türk askeri sınıra yaklaştırmıyor. Perişan durumdayız. Ne olur Türk devleti sesimizi duysun" dedi.


GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAD SAFHADA

Öte yandan çatışmalar nedeniyle Kilis sınırında TSK güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı 1. Hudut Alay Komutanlığı ekipleri bölgeye askeri ve lojistik takviye yaptı.


SURİYELİLER İÇERİ ALINMAYA BAŞLANDI

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sınırında bekleyen Suriyeliler Türkiye'ye alınmaya başlandı.

Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalardan kaçıp Akçakale ilçesi bağlı Kepez Mahallesi sınır hattına gelen Suriyelilerin Türkiye'ye alınma işlemleri yeniden başladı.


Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacıların yanlarında bazı eşyalarını da getirdikleri görüldü.

Kontrol noktalarında üst aramasından geçirilen misafirler, buradaki minibüslerle kayıt işlemlerinin yapılması için Akçakale'de Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulan kayıt merkezine götürülüyor.
Kaynak: İhlas Son Dakika

'Gül Oyunu Milli İttifak'a Verecek'Önceki Haber

'Gül Oyunu Milli İttifak'a Verecek'

HDP'li Önder'den MHP'ye Şok TeklifSonraki Haber

HDP'li Önder'den MHP'ye Şok Teklif

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar