ayyuce
Adana
DOLAR32.3726
EURO34.9703
ALTIN2325.6

Sevgiliye Alınabilecek Takılar Nelerdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Sevgiliye Alınabilecek Takılar Nelerdir?
Abone ol
Özel günlerde veya sadece içinden geldiği için kişiler, sevgililerine özel hediyeler almak isterler.

Özel günlerde veya sadece içinden geldiği için kişiler, sevgililerine özel hediyeler almak isterler. Özellikle, bir kadın için alınabilecek en güzel hediyelerden biri kuşkusuz ki pırlanta olmaktadır. Pırlanta yüzükler, evlilik sembolü olarak düşünülebildiği gibi bazı dönemlerde sadece güzel bir hediye yerini de alır. Evlilik tekliflerin vazgeçilmez unsuru olan pırlanta yüzükler, evli çiftler için bir yıl dönümü hediyesi niteliği de taşır. Pırlanta dendiğinde akla ilk olarak pırlanta yüzük geliyor olsa da birçok farklı pırlantadan yapılan aksesuar bulunmaktadır. Her bir takı, güzel bir hediye olabileceği gibi son derece değerli ürünlerdir. Pırlanta manevi olduğu kadar maddi bir hediye olmasıyla da göz boyayabilen değerli bir taştır. Bu durum pırlantaya olan yönelimi daha da arttırmaktadır. Piyasada yüzlerce model pırlantadan oluşan takı bulunur. Sevgiliye alınabilecek takılar arasında pırlanta seçeneğinin tercih edilmesi ardından, çeşitli alt başlıklar ile karşılaşılır.

Tek Taş Pırlanta Yüzük

Pırlanta denildiğinde ilk akla gelen takı, tek taş yüzüktür. Evlilik tekliflerinin olmazsa olmazı olan tek taş pırlanta yüzükler birçok farklı çeşitte bulunmaktadır. Bu farklılıklar kimi zaman yüzüğün tasarımından kaynaklı olsa da çoğu zaman pırlantanın özelliklerinden oluşmaktadır. Pırlanta, karat değerine göre değişmektedir. Bir pırlantanın karat değeri arttıkça parlaklığı ve saflığı artar. Bunun yanı sıra pırlantanın boyutu da son derece önemlidir. Pırlantanın boyutunun büyümesi yine değerini arttırmaktadır. Karatı ve boyutu yüksek olan pırlantalar piyasadaki en kıymetli pırlantalardır.

Tamtur Pırlanta Yüzük

Klasik tek taş pırlantaya daha gösterişli bir dokunuş katan tamtur pırlanta yüzük, sevilen pırlanta modellerinden biridir. Tüm yüzüğün etrafının küçük pırlantalar ile kaplı olması ortaya göz kamaştırıcı bir görüntü çıkarmaktadır. Tamtur yüzük üzerinde daha çok pırlanta olması akıllarda, daha pahalı ücretlere tabi tutulacağı fikri yaratmaktadır. Ancak üzerindeki taşların her birinin küçük olduğu modeller tercih edildiğinde durum düşünülen gibi değildir. Tamtur pırlanta yüzükler gösterişli olmalarına kıyasla tek taş yüzüğe göre daha ekonomik olmaktadır. Tamtur yüzüklere ek olarak yarımtur pırlanta yüzükler de üretilmektedir. Bu yüzük modelinde sadece parmak üzerinde kalan kısıma pırlantalar yerleştirilir. Farklı karat değerlerine sahip pırlantalardan üretildiğinden yine fiyat çeşitliliği bulunan bir yüzük türüdür. Birkaç yarım turun üst üste yerleştirilmiş olduğu 3 veya 4 katlı yüzük modelleri, bu modelin en gösterişli olan tasarımları olmaktadır.

Pırlanta Kolye

Sevgiliyi şımartacak nitelikte olan bir diğer takı ise pırlanta kolyedir. Bazen tek taş pırlantadan bazen ise birçok farklı boyuttaki pırlantadan oluşan bu kolyeler, oldukça etkileyici takılardır. Pırlantanın zarifliğini boynunda taşımak, kişinin kendini daha da güzel hissetmesini sağlamaktadır. Klasik pırlanta görünümüne sahip olan modeller yaygındır. Ancak bazı modeller, safir gibi taşlarla renklendirilmektedir. Özellikle, daha farklı ve kişiye özel bir model tercih edilmek istendiğinde bu tür pırlanta kolyeler daha çok tercih edilmektedir. Kolyenin daha da özel bir hale gelmesini isteyen kişiler baş harflerden oluşan pırlanta kolyelere de yönelmektedir. Sevgilinin baş harfini pırlantalar ile hediye etmek etkileyici bir hediye olmaktadır.

Baget Yüzük

Son dönemlerin en popüler olan pırlanta yüzüklerinden biri baget yüzüklerdir. Yüzüğün ortasında yer alan gösterişli boyutlarda bir pırlanta ve çevresini saran küçük pırlantalardan oluşan bu modeller oldukça sevilmektedir. Klasik pırlanta akımına yeni bir soluk katan baget yüzükler, gösterişli bir hediye isteyenler için ideal bir öneri olacaktır. Bazı modellerde çok sayıda pırlantanın bir araya getirilmesinden dolayı düşük karatlı pırlantalar kullanılır. Bu sayede her bütçeye uygun baget yüzük bulunabilmesi mümkün olmaktadır.

Pırlanta Bileklik

Yine pırlantanın zarifliğinin son derece yansıdığı takı modeli bileklikler olmaktadır. Pırlanta bileklikler kendi içerisinde çeşitli başlıklara ayrılmaktadır. Suyolu, baget, fantezi ve renkli taşlı pırlanta bileklikleri bulunmaktadır.

Suyolu Bileklikler: Hepsi aynı boyuttan oluşan, sıra sıra pırlantalardan oluşan bileklik modelidir. Oldukça zarif olan bu modeller, birçok farklı karatlı ve boyuttaki pırlantadan üretilmektedir. Beyaz altın üzerine işlendikleri gibi bazı modeller sarı altın üzerine de yapılır.

Baget Bileklikler: Ortasında bir baget pırlanta düzeni barındıran pırlanta bileklik modelidir. Büyük ve küçük pırlantalardan oluşan baget pırlanta kısmı genellikle bileklik üzerine yerleştirilen pırlantalar ile zenginleştirilir. Sonuç olarak ortaya etkileyici ve görkemli bileklikler çıkar.

Fantezi Bileklikler: Birçok farklı boyuttaki pırlantadan oluşan genellikle farklı motiflerin kullanıldığı modellerdir. Sarı ve beyaz altın üzerine işlenen modeller bulmak mümkündür. Çiçek, Kuzey Yıldızı, yonca veya kar tanesi gibi motifler popüler motifler olmaktadır. Özellikle, özel bir sembolü olan çiftler için manevi bir hediye olma özelliği de kazanmaktadır.

Renkli Taşlı Bileklikler: Pırlanta, safir, yakut veya zümrüt gibi renkli değerli taşlardan oluşan bu bileklikler, farklı bir seçenek olmaktadır. Klasik pırlanta modellerinin aksine bu renkli modeller, farklı ama yine de pırlanta olmasını isteyen kişiler için güzel bir seçenektir. Safirin maviliği, zümrüdün yeşili veya yakutun kırmızı ile buluşan pırlantalar büyüleyici bir kombin açığa çıkarmaktadır.

Küpe

Küpeler hemen hemen her kadının kullandığı takı çeşididir. Pırlanta küpe seçenekleri detaylı alt başlıklara ayrılmaktadır. Sade veya gösterişli seçeneklere küpede de ulaşmak mümkündür.

Tek Taş Küpe: Sadece tek bir pırlantadan oluşan, bu küpeler klasik pırlanta küpe modelidir. Zarif görünümleri sayesinde beğenilmesi neredeyse kesin olan klasik tercihlerdir. Fantezi küpe seçenekleri gibi değerlendirildikleri modellerde bulunur. Bu modellerde altın ile verilen figürler üzerine tek bir tane pırlanta yerleştirilir.

Baget Küpe: Tek bir baget düzenini taşıyan küpelerdir. Üzerinde çok sayıda büyük ve küçük pırlantalar taşımaktadır. Karat değeri düşük olan taşlardan oluşabilmelerine rağmen bu gösterişe yine sahiptirler. Özellikle, daha uygun fiyatlı bir küpe almak isteyen kişi için daha ekonomik seçenekler olmaktadırlar. Sallantılı olabildikleri gibi direkt klips ile kulağa sabitlenebilen seçenekleri de bulunmaktadır.

Halka Küpe: Halka küpe seven kişiler adeta ayrı bir kategori oluşturmaktadır. Birçok farklı genişliğe ve büyüklüğe sahip halka küpe bulunmaktadır. Halka küpeler bazen sadece bir ucunda tek taş taşıdığı, bazense bir sürü pırlantanın sıra sıra dizildiği modellerden oluşmaktadır.

Renkli Taşlı Küpe: Bileklik ve kolyelerle benzer bir şekilde küpelerde de farklı taşlar ile kombinler yapılmaktadır. Safir, zümrüt, yakut gibi taşlarla hazırlanan bu küpeler, özellikle renkli dokunuşlardan hoşlanan kadınlar için tasarlanmaktadır. Renkli takıları seven kadınlar için doğru tercih olmaktadırlar.

Fantezi Küpe: Birden fazla pırlantadan oluşan bu modeller, özel tasarıma sahip altın bir platform üzerine oturtulur. Çiçek, kar tanesi, yıldız ve daha birçok figür üzerine pırlanta işlemesi ile yapılmaktadırlar. Direkt klipsli veya sallantılı küpe modelinde üretimleri gerçekleşir.

Pırlanta Hızma

Sevgilisi hızma kullanan kişiler sıra dışı bir hediye vermek istiyorsa, pırlanta hızmaya yönelmektedir. Farklı karatlarda bulunan pırlanta modellerine sahip hızmalar, farklı bir hediye olmaktadır. Beyaz altın yuvadan oluşan hızma içerisine bir adet pırlanta yerleştirilmesi ile yapılırlar. 0.03 karattan- 0.08’e kadar pırlanta hızma bulmak mümkündür. Pırlanta hızmalar genellikle, 8, 14, veya 18 ayar altın kullanılarak tasarlanırlar. Hem pırlantanın hem de altının farklı değer aralıklarına sahip olması hızma fiyatlarında çeşitlilik olmasını sağlamaktadır.


Şişmeyi Engellemek İçin Yapılması Gereken 5 ŞeyÖnceki Haber

Şişmeyi Engellemek İçin Yapılması Gereke...

Şehit ve gazi yakınlarına bayram öncesi berber-kuaför hizmeti Büyükşehir’denSonraki Haber

Şehit ve gazi yakınlarına bayram öncesi...

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar