ayyuce
Adana
DOLAR32.3375
EURO35.1039
ALTIN2309.0

Yardımlarla Hayatı Değişti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yardımlarla Hayatı Değişti
Abone ol
Suriyeli sığınmacı Abdülhalim Attar internet üzerinden toplanan 191 bin dolar bağışla Beyrut'ta üç dükkân açtı.
Kucağında kızıyla kalem satan fotoğrafı sosyal medyada büyük yankı bulan Suriyeli sığınmacı Abdülhalim Attar, internet üzerinden toplanan 191 bin dolar bağışla Beyrut'ta üç dükkân açtı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kucağında uyuyan kızıyla kalem satarken görüntülenen ve sosyal medya sayesinde 191 bin dolar bağışlanan Filistin asıllı Suriyeli sığınmacı Abdulhalim Attar artık üç dükkân sahibi. Attar açtığı fırın, kebap lokantası ve restoranda 16 Suriyeli sığınmacı çalıştırıyor.

33 yaşındaki iki çocuk sahibi baba Ağustos 2015'te kalem satarken çekilen fotoğrafıyla sosyal medyada paylaşım rekorları kırınca Norveçli bir gazetecinin önayak olduğu #BuyPens (Kalem alın) adlı yardım kampanyası başlatıldı.

İki günde 126 bin dolar yağdı
5 bin dolar toplamayı hedefleyen projeye bir günde 70 bin, iki gün sonunda 126 bin dolar bağış yağdı. Üç ayın sonunda yardım bütçesi 191 bin dolara yükseldi.

"Sadece benim değil ailemin ve çevremdekilerin de hayatı değişti" diyen Attar, akraba ve arkadaşlarına 25 bin dolar yardım yaptığını söyledi. Eşinden ayrılan Attar artık Beyrut’ta bir apartman dairesinde çocuklarıyla yaşıyor. Fotoğraftaki küçük kız Reem artık kendi oyuncaklarına sahip, 9 yaşındaki ağabeyi de okula gidiyor.

"Yatırım yapmasam para kaybolurdu" diyen Attar, Lübnan’daki 1,2 milyon kayıtlı sığınmacıdan sadece birisi. Ülkedeki sığınmacıların sadece üçte birinin işi var. Attar, iç savaştan önce Şam'ın güneyindeki bir çikolata fabrikasında çalışıyordu.

Aracılar 20 bin dolara el koydu
Proje ve uluslararası para transferi sitesi Indiegogo Attar’a bağışlanan paranın 20 bin dolarını masraf bedeli olarak aldı. Paypal Lübnan'da çalışmadığı için Dubai’de yaşayan bir yakını vasıtasıyla Attar şimdilik paranın yüzde 40'ını alabildi.

Projeyi başlatan Norveçli gazeteci Gissur Simonarson ise ailenin yeni bir yaşam kurmasına çok memnun olduğunu ancak bağış sitelerinin prosedürleri ve aldıkları komisyonlar nedeniyle sosyal medya üzerinden hayır işleri için hevesini kaybettiğini söyledi.
Kaynak: Mashable, AP

Seyhan'da Seçimler TekrarlanacakÖnceki Haber

Seyhan'da Seçimler Tekrarlanacak

Bunu da mı Yapacaklardı?Sonraki Haber

Bunu da mı Yapacaklardı?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar