ayyuce
Adana
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9
Av. Alev SEZEN

Av. Alev SEZEN

Mail: [email protected]

Bataklığa Çekiliyoruz

Doğu ve Güneydoğu bölgemiz her zamanki gibi karıştırılıyor. Yeni eğitim yılı ile birlikte gayri resmî Kürtçe okullar açılmak istendi. Başıboşluk ve zorbalık had safhada. Ben istedim, olacak deniliyor. Hükümette sadece yapmayın, etmeyin, zaten hiçbir resmi müracaatınız yok diyerek adeta "lütfen eğitim vermeyin, resmi müracaatta bulunun, okullarınızı açalım" diyor.

Mesele Kürtçe eğitim meselesi değil, asıl amaç Kürdistan’ın alt yapısını kurmak. Devlet olmak sadece belediye ve milletvekili seçimleri yapmak değildir. Devlet olmak eğitimi, sağlığı, güvenliği, ekonomiyi kısacası halkı her yönüyle idare etmektir. Kendi sistemini kurmak, iradesini hâkim kılmaktır.

PKK ortalıkta cirit atıyor. Yerel ve genel seçimlerde kendi partilerine oy verilsin diye halka olmadık eziyetler yapıyor. Bunlara oy veren insanımız hiç istemediği halde sırf şerlerinden kurtulmak için bunlara oy veriyor. Ortalıkta kol gezen, başlarında bekleyen silahlı teröristler için onların ve sevdiklerinin hiçbir değeri yok. Kürt kardeşlerimizi şimdiye kadar en çok bu teröristler sömürüp mağdur ettiler.

Teröristler egemen güç olduklarını göstermek için yollarda kontroller yapıyor güya güvenliği sağlıyorlar.
Şimdi de Kürtçe eğitim diyerek Kürdistan’ın okullarını kurmaya çalışıyorlar. Bunların kapatılmasına güya tepki olarak bütün bölgedeki okulları yakıyorlar. Aynı seçimlerde yaptıkları gibi Kürtçe okullara çocuklarını göndermeyen halkı korkutup sindirmek, bu okullara zorlamak için devlet okullarını yakıyorlar. Yine şiddet, yine terör, yine korku! Çaresiz halk yine bunların şerlerinden kurtulmak ve çocukları eğitiminden geri kalmasın diye yavaş yavaş bu okullara yönelecekler.

İşin en acı tarafı insanımıza sahip çıkan bir devletin olmayışı. Devlet bu insanları Kürdistan’ın kurulması uğruna terk etmiş durumda. Askerin ve polisin eli kolu bağlı, çünkü Kürdistan için sözler verildi. Güvenlik güçlerinin görev yapmasına izin verilmiyor. Hatta polise taş atanlar artık mahkeme kararıyla beraat ediyor. Asker ve polis açık hedef haline getiriliyor. Hükümet ve ordu görevlerini yapacağına sadece olup biteni seyredip, haber veriyor. Bir haber ajansından farkları kalmadı. Yeni haber ajanslarımız hayırlı olsun!
Politikacıların hiçbir şey umurlarında değil varsa yoksa koltuklar. Seçimlerde halkı kandırmak için Yahudilerle didişiyor gözükenler şimdi onlarla en samimi pozları veriyorlar.

İsrail ve ABD’nin imal ettiği IŞİD’in elinden kurtarılan vatandaşlarımız Öcalan'ın paketlenip bize teslim edilişini hatırlatıyor. Devrin başbakanı Ecevit bir yandan kahramanlığı kimseye bırakmıyor diğer yandan niçin bize teslim ettiler anlayamadım diyordu. Yaşadığımız olaylar niye teslim edildiğini çok açık bir şekilde gösteriyor. ABD Türkiye’yi savaşa çekmek, Türk ordusunu kendi emellerine alet etmek için bu vatandaşlarımızı kullanıyor. Rehineler ABD'ye destek olmanın önündeki engel olarak ileri sürülünce anında iade edildiler?

Suriye’den gelen milyonlarca mülteci de ikinci dünya savaşındaki Yahudileri hatırlatıyor. İsrail devletinin kurulması için Yahudilerin şu an İsrail işgalindeki topraklara göçmesi gerekiyordu. Yahudiler bu topraklara gönüllü gelmediler. İkinci dünya savaşı ile bu göçe zorlandılar.

Şimdi de Suriye’den milyonlarca Kürt IŞİD tarafından Türkiye’ye göçe zorlanıyor. Bunlar hiçbir denetim olmadan içeriye alınıyor, yurdun dört bir tarafına dağılıyor hatta vatandaş olmaları, çalışma şartlarının düzenlenmesi için gerekli hazırlıklar yapılıyor. Kürdistan için gerekli tebaa hazır, herhangi bir oylamada oylar çantada keklik. Demografik yapı şimdiden birçok şehrimizde değişmiş durumda. Mesela Hatay... Gerçekten biz Hatay'ı Suriye'den almış mıydık?

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar