ayyuce
Adana
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7
Memleketin Sesi Sevim AĞAMULLA

Memleketin Sesi Sevim AĞAMULLA

Mail: [email protected]

BEN ROBOT DEĞİLİM...

Diyorlar ki aday mühim değil değişim mühim. Halk mı siyasileri bilmiyor, siyasiler mi halkı tanımıyor? Ya da mesela aç insana on günlük yemeği vermek helal mi?
*
Hacı hacıyı Mekke'de bulur, bana arkadaşını şöyle sana kim olduğunu söyleyim diyen sözlerden, artık konjonktür gereği biraraya gelinen dün dündür bugün bugündür sözüne, çıkarda birliğe gelindi.. kimin eli kimin cebinde belirsizliğinde bir toz bulutu eşliğinde seçime giderken muallak.
*
Zincir..
Bir diğer adı kutuplaşma.. Saadet zinciri, gıda zinciri, market zinciri, çıkar zinciri, koltuk zinciri, dilek zinciri, umut zinciri.

Zincir saklandıkça her yanım sancır.

Vatandaş o yana dönder beni, bu yana dönder beni sağ yanımda yare var sol yana dönder beni modunda.. yarasına merhem arıyor. Köle isaura, Kunta Kinte.
Mutlu azınlık..
Mutlu azınlık zinciri kırılmadan prangalar kırılmaz. Herkes bir zincire tutunmuş sağlam mı, paslı mı, ucu nerede bakılmaksızın..
*
Bana yağmuru anlatma, yağ!
Anlatıyordu biri ben şöyle bulutum, böyle yağmur yüklüyüm ..
Anlatıyordu bir diğeri ben şöyle şimşeğim böyle çakarım..
Anlatıyordu bir filanca şöyle yıldırımım öyle yakarım..
Anlatıyordu filan fişmanca böyle havayım şöyle gürlerim..
Bize yağmuru anlatmayın, yağın!.
*
Parti örgütlerini başarıya götüren samimiyetini tescil veya tekzip eden en önemli örüntü örgüt kadrolarıdır.. doğru, nitelikli, güven veren kadrolarla alternatif olmaktır. Nabza göre şerbet diye bir söz vardır, şerbeti halka en yakın parti birimleri olan örgütler merkeze taşır, genel başkanlarda nabza göre dağıtır.
Velhasıl o yüzden sirkecilerden oluşan niteliksiz örgütler halkla aradaki köprüyü kuramaz. Siyasette bir yanlış çok doğruyu götürür çok.
Herkes genel başkana bakıyor ama....
Bana kadronu, söyle sana kim olduğunu söyleyelim diyenleri duymuyorlar.
*
Niyetliler yetmez mi?
Bir yeşilçam filminde aktör sevdiğini evlilik konusunda oyalayıp duruyor, ayrılmaya kalkıncada ona niyetliyim yetmez mi diyordu.. ittifağın biri toplanıyor, toplanıyor 1-2-3 de yetmez 10. toplantıda aday itişaresi başlama kararı alınıyor.. ee ne de olsa niyetliler yetmez mi? 
*
Baktın mı herkes seçime hazır.. görülen ki kimse hazır değil, kimi söylemleriyle, kimi, gaflarıyla, kimi örgütleriyle, kimi politikalarıyla sınavda. Hazırız demeyle imtihan geçilse idi..  Penceresi Perdeli Muallim.
*
Seçime ramak..
28-30 parti iktidar olma siyaseti mi yapıyor? muhalefette kalma siyaseti mi? kimi söylemleriyle, kimi örgütleriyle ayrı tellerden detone, bocada. İktidar diyor ki böyle muhalefeti mi seçecekler ne yapsak da tercih benim, muhalefet diyor ki bu iktidarı mı seçecekler napsak da tercih biziz.. seçimden seçime hatırlanan halk bir umutta sağa bakıyor, bir sola. Sofrada yemekler kiminin tuzu yok, kimi tuz ağası kimi çiğ, kimi yanık çal kaşığı.. yersen, yemezsen açsın. Halkın ikbalini, umutlarını koltuğa yedirenlere, kıranlara yazıklar olsun, titreyin kendinize gelin efendiler bu vebal büyük vebal.
*
Evvela şuna karar verilmelidir, insanlar kendilerine yöneticiler mi seçecekler efendiler mi?

Bir kavala sürülme..
Koyunlar sağdanda gitse soldanda gitse fark etmez aynı yere çıkar.. önemli olan koyun olmamaktır.
Ben robot değilim!

Memleketin Sesi
SS.A (köşe yazım)

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar