Kartlar sürekli karılıyor..
Yunanistan Türkiye'yi neden tahrik ediyor? Ukrayna Rusya misali bir oyun mu, hedef ne?.. Yunanistan'ın peşinden neler var, Abd neyin peşinde?
Ay bacayı aştı..
Yunanistan'ın bugüne kadar, ' bir bir' yirmi adayı işgalini hep birlikte izledik.. tıpkı işgale uğramış bir ülke gibi Abd'nın Yunanistan'a yığınağını ve akabinde Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı tahrik ve kışkırtmacı 'hadi vursana, hadi vursana' şeklindeki geçirdiği nöbetleri.
Yılbaşından bu yana Yunanistan'a ait savaş uçakları Türk hava sahasını 256 defa ihlal etti. Türk jetlerine yönelik 158 tacizde bulundu. O tacizlerin birini de Rus yapımı S-300 hava savunma sistemiyle yaptı. Türk F-16'larına uluslararası hava sahasında radar kilidi attı. Son olarak da yük gemisine ateş açtı.
Tepki.. bir gece ansızın gelebiliriz.
Bu söze Yunanistan'ın ukalaca, 'dayılık yapma geleceksen gündüz gel' ukala cevabı, cüretkatlığının dayanağını sorgulatırken tepkinin bir üst düzeyden olması gereğini ortaya koydu. Elbette dünya siyasetinin hassaslaşan dengeleri nin göz ardı edilmemesi gereken bir ortamda tartılması gereken kararlar gerek. Lakin büyükelçi çağrılabilir, nota verilebilirdi. Yunanistan adaları işgal ederken haber mi verdi ki önceden bildiri yerine, gidilmesi gerekiyorsa
gidildiğinde gösterilmesi gerekmez mi?.
Muhalefet oylar çantada keklik havasından, gaflar, hatalar sarmalından çıkmalı..
Bir partinin tüzüğü, programı, ilkeleri, kimliği, politikaları olur.. bu çerçeveyi benimseyip halkla bu bağlamda köprü kurmuş örgütleri ve bu politikaları yürütecek a takımı, bir genel başkanı olur.
Nasıl ki partilinin partiye bazı görev, sorumluluk, yükümlülük bilinci olması gerekiyorsa, partilerinde çizgisi temelinde inanan partiliye karşı görev, sorumluluk ve yükümlülükleri vardır. Partilinin partisine sahip çıkması doğal ve tüzüken beklenirken, partilerin de partiliye ve elbetteki parti ilkelerine sahip çıkması, görev ve yükümlülüğüdür.
Partilerin belli noktalarındaki kişilerin partiyi soyut ya da somut bağlayıcılığı vardır.. kabul edersiniz, etmezsiniz.
Belli noktalar.. Vekiller, MYK, PM üyeleri, il, ilçe başkanları ve yönetimlerdir. Hatta bazen üyenin bir yanlışı bile parti üyesi diye haneye eksi aksettirir.
Diyemezsiniz 7şu bağlamaz bu bağlamaz' diye hele bu kişiler vekil, pm üyesi ise, desenizde halk çoktan bağlamıştır. Bağlatmıyorsanız şayet o halde partinin ilke ve kurumsal kimliğine aykırı bir söylemse ihraç edersiniz.
Genel başkan makamında olan kişinin parti, örgüt hakimiyetinin gücü ülkeye ne verebileceğinin siyasetinin göstergesidir.
(Kongre ölçü değil)
İktidar tepside sunulmaz.
'Hızır idi Yunus idi.. aday idi değil idi."
Adaya altılı masa karar verecek diyorlar. Olabilir lakin seçmeye de seçmen karar verecek. Dolayısıyla seçmenin, tabanların ortak kararı iktidar namzetidir, gerisi lafı güzaf. Muhalefet bu noktada samimiyet sınavı verecek, iktidar olmayı isteyip istemediğini adayla birlikte ortaya koymuş olacaktır.
Ekonomik vb sıkıntıların kulpuna sarılıp yan gelip gelişi güzel, gayri ciddi muhalefet sergileyen partilerin, örgütsel dinamizmi sağlamayanların yanılacağı bir seçim.
Velhasıl bu seçimi kolay gören aldanır.
Kimsenin oyu cepte değil.. unutulmasın ki dengelerin sürekli oynadığı bu siyasi tahteravallide, sonuç ülkeyi bağlayacak.
Gün ola harman ola.
Memleketin Sesi
SS.A
Facebook Yorum
Yorum Yazın