türk haberler
türk haberler
Adana
DOLAR32.5201
EURO34.7623
ALTIN2485.7

Dumlupınar Dumlupınar olalı böyle muhtar görmedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dumlupınar Dumlupınar olalı böyle muhtar görmedi
Abone ol
Dumlupınar Dumlupınar olalı böyle muhtar görmedi..

Kamu hizmetlerinden 30-35 yıl süresince hzmet almakta çeşitli zorluklar yaşayan Dumlupınar Mahallesi, Şehmus Demir'in ezici bir çoğunlukla seçilmesinin ardından mahalle hizmet görmeye başladı. Bunda hiç kuşkusuz  genç, dinamik ve sonuç odaklı, hizmet kovalayan ısrarcı iradesi ile muhtar Demir'in büyük rolü var. 

Şehmus Demir, Dumlupınar Mahallesi muhtarlığının yanısıra, personeli olduğu Seyhan Belediyesinde de görev yapıyor.

Ayağının tozu ile başladığı muhtarlık serüvenine kısa zamanda bir çok hizmeti sığdıran Demir, başta belediyeler olmak üzere, bir çok kamu kurum ve kuruluşu ile birlikte kurduğu olumlu diyaloglar sayesinde, çukurlarla kaplı dar sokakların asfaltlanması, elektrik direklerinin mahalle aralarında tehlike olmaktan çıkarılması ve ayrıca beton direklere dönüştürülmesi, her yağmur yağdığında su baskınlarına hedef olan evlerin, alt yapı ve kanalizasyon düzenlemesi sayesinde artık bu dertten kurtulması hep bu döneme rastlıyor.

Dumlupınar mahallesinin başarılı muhtarı Şehmus Demir, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesine mahallesine yapılan hizmetlerden ötürü teşekürleri var.  Ancak, Demir'in mahalle sakinleri adına daha farklı beklentileri de mevcut:

Şehmus Demir, ilgili belediyelere yönelik mahallesi adına taleplerini şöyle sıralıyor:
1- Muhtarlık binasının bitişiğinde, yaklaşık 1 dönümlük alana mahalle sakinleri adına talibiz. Seyhan Belediyesinin buraya 'Çok amaçlı tesis' yapmasını istiyoruz.

 

2- 30-35 yıldır ihmal edilen 80'e yakın sokak asfaltlanmayı bekliyor. 
3- Mevcut taziye evi çok ufak ve ihtiyaca cevap vermiyor. Yeni ve modern bir taziye evi yapılması halinde burayı bilgi evi ve kütüphane yapmayı planlıyoruz. Bu konuda her iki belediyeden de ilgi ve destek bekliyoruz.
4- 2022 yılı kayıtlarına göre nüfusu 40 bini aşkın Dumlupınar Mahallemizde PTT, Ziraat Bankası gibi kuruluşlar yok. Özellikle emekliler maaşlarını almak için çarşı merkeze gitmek zorunda kalıyor. Aynı zorluklar esnaf için de geçerli. Koli göndermek için binbir zahmet çekmek zorunda kalınıyor. 
5- Seyhan Belediyesinden bayan kardeşlerimiz adına Seymer talebemiz var. Bu talebi resmileştirdik, Akif Akay başkanımızdan bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.
6- Mahallemiz sınırları içinde yer alan Kanuni İlkokulu, evlerin arasına sıkışmış vaziyette, çok küçük, yarı açık cezaevi görünümü veriyor. Milli Eğitim Yetkilileri ile görüştük. Bir an önce çözüm bekliyoruz. Çağdaş ve modern bir eğitim yuvası acil beklentimizdir.


7- Nüfusu Adana'nın bir çok mahallesini geride bırakan Dumlupınar Mahallesinde, sadece Kıbrıs Caddesi'nde sağlık ocağı var. Bu sayının mahalle içine denk gelecek şekilde arttırılmasını bekliyoruz."
Dumlupınar Mahalle Muhtarı Şehmus Demir'in açıklamaları bu yönde. Söz ve icraat sırası muhatap belediyelerde... 


Eşini eve dönmeye ikna edemedi evi yaktıÖnceki Haber

Eşini eve dönmeye ikna edemedi evi yaktı

Seyhan Belediyesi’nden 100. Yıl futbol turnuvasıSonraki Haber

Seyhan Belediyesi’nden 100. Yıl futbol t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar