ayyuce
Adana
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2

Kamera konulduğunu ihbar eden cezaevi çalışanı Van’a tayin edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kamera konulduğunu ihbar eden cezaevi çalışanı Van’a tayin edildi
Abone ol
Cezaevinde ziyaretçi arama odalarına kamera konulduğunu ihbar eden memur Van’a tayin edildi.

Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nde ziyaretçi arama odalarına kamera konulduğunu personel müdürüne ihbar eden İnfaz Koruma Memuru A.D., Van T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na tayin edildi. A.D., atama kararını iptal ettirmek için Antalya İdare Mahkemesi’ne "yürütmeyi durdurma" davası açtı. 

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre; Disiplin Amirliği tarafından A.D.’ye "görev yerini terk etmek", "kuruma ait görüntüleri cep telefonuna kaydetmek", "verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında kusurlu davranmak", "iş arkadaşlarına saygısız davranmak ve ev izolasyonuna uymamak" eylemlerinden dolayı disiplin soruşturması başlatıldı. 

KESİNLEŞMİŞ DİSİPLİN KARARI YOK

A.D’nin avukatı müvekkilinin kesinleşmiş bir disiplin kararı bulunmadığını belirterek 11 Ekim tarihinde Antalya İdare Mahkemesi’ne "yürütmeyi durdurulması" istemiyle dava açtı. Mahkemeye sunulan dilekçede, "İdare atamaları cezalandırma amacı olarak kullanılamaz. Esasında A.D’nin, Kurum Müdürü Hamza Şenkaya ve Kurum 2. Müdürü Ahmet Borucuoğlu ile görüşlerinin ters düşmesi neticesinde bu idari işlem gerçekleşmiştir. Hakkında başlatılmış ve kesinleşmemiş birçok disiplin soruşturmaları neticesinde kendisine haksız yere isnat edilen ve hukuka aykırı delil elde edilerek (gizli kamera yerleştirilmesi) kendisine ve hukuka aykırı olarak disiplin işlemi ve soruşturması başlatılması hasebiyle adı geçenler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.


İçiciyim dedi, hakim yutmadıÖnceki Haber

İçiciyim dedi, hakim yutmadı

Başkan Uludağ’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajıSonraki Haber

Başkan Uludağ’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bay...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar